Четири от петте най-предпочитани дестинации на инвеститорите се намират в

...
Четири от петте най-предпочитани дестинации на инвеститорите се намират в
Коментари Харесай

10-те най-предпочитани от инвеститорите дестинации, европейският лидер е Дания

Четири от петте най-предпочитани дестинации на вложителите се намират в Европа, сочи Глобалният показател на опциите (GOI) на Института Милкън. Дания оглавява тазгодишната ранглиста, нареждайки се преди всичко по критерия усещане на бизнес, знак за лекотата на правене на бизнес в дадена страна, както и по други регулаторни индикатори. Индексът се изготвя въз основа на 100 знака, обединени в пет категории – бизнес усещане, стопански фундаменти, финансови услуги, институционална рамка и интернационалните стандарти и политики.

Дания се подрежда на трето място в категорията „ стопански фундаменти “, която обгръща макроикономическо показване, работна мощ и старания за основаване на устойчива стопанска система и общество “, съгласно отчета.

Топ 10 на страните, които вложителите намират за привлекателни:

Дания

Швеция

Финландия 

САЩ

Великобритания

Нидерландия

Германия

Швейцария

Норвегия

Ирландия

Съединени американски щати се изкачват с едно място в тазгодишната ранглиста до четвъртото място, като заема първото място в категорията „ институционална рамка “, която обгръща отбраната, която институциите на дадена страна обезпечават за правата на вложителите и техните активи. Съединени американски щати се класират на 5-о място в категорията „ финансови услуги “, която прави оценка изцяло финансовата система в една страна както и достъпността до финансиране.

Финландия, която се подрежда на 3-о място в общата ранглиста, заема челна позиция в категорията „ интернационалните стандарти “, която прави оценка отвореността на стопанската система и степента, в която политиките на дадена страна са приведени в сходство с световните регулаторни стандарти и стандарти за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Втората по величина стопанска система в света, Китай, се подрежда на 39-о място.

Развиващите се страни в Европа могат да се похвалят с най-високо осреднено класиране (59) в показателя измежду всички разрастващите се райони в класацията. В района има и най-малка разлика сред класираните в челото и в дъното страни, което значи, че изискванията за вложителите са относително положителни в по-голяма част от разрастващите се страни в Европа. Инвестиционните условия в разрастващите страни в Европа са удобни по редица стопански, финансови и регулаторни фактори като 7 от водещите 10 страни в класацията в района имат оценка над междинната за разрастващи се райони във всички 5 категории в показателя.

България е най-високо класираната страна измежду разрастващите стопански системи в Европа, заемайки 43-о място в световния показател. Най-високо класиране страната ни получава в категориите „ интернационалните стандарти и политики “ (36) и „ финансови услуги “ (41). Топ 3 в класацията на разрастващите се стопански системи в Европа се добавя от Унгария и Полша. Останалите места в Топ 10 заемат Руската федерация, Черна гора, Северна Македония Сърбия, Румъния, Молдова и Албания.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР