Четири окупирани региона в Украйна ще започнат да гласуват днес

...
Четири окупирани региона в Украйна ще започнат да гласуват днес
Коментари Харесай

Окупираните украински региони започват гласуване на фиктивните референдуми

Четири окупирани района в Украйна ще стартират да гласоподават през днешния ден на референдуми, проведени от Кремъл, дали да станат част от Русия. Това би основало предпоставки Москва да анексира регионите в спомагателна ескалация на траялата близо седем месеца война.

Украйна и нейните западни съдружници отхвърлиха гласуванията като нелегитимни, несвободни и несправедливи, като обявиха, че те нямат обвързваща мощ.

Германският канцлер и американският президент като " подправени референдуми ", до момента в който френският президент съобщи, че те няма да имат " никакви правни последствия ", а украинският президент ги назова " звук " за похищение на вниманието на обществеността.

Властите в сепаратистките Луганска и Донецка област, които съставляват източното индустриално сърце на Украйна, известно като Донбас, единствено преди три дни ненадейно оповестиха, че референдумите за присъединение към Русия ще стартират от петък. Подкрепяните от Москва публични лица в Херсонска и Запорожка област в южната част на страната също свикаха гласувания.

 

През лятото, когато Кремъл се надяваше на бързо завладяване на целия район Донбас, локалните управляващи говореха за образуване на гласуването през септември.

Руските войски и локалните сепаратистки сили са поели контрола над съвсем цялата Луганска област, само че единствено над към 60% от Донецка област. Бавният ритъм на съветската атака на изток и украинският блян да си върне областите в Херсонска област накараха формалните лица в Москва да приказват за отсрочване на гласуването до ноември.
 Referendum1 Ap Военнослужещ от Донецката национална република охранява изборната секция преди референдума в Донецк, Донецка национална република, следена от подкрепяните от Русия сепаратисти
Плановете на Кремъл още веднъж се трансформираха, откакто светкавична украинска контраатака този месец принуди съветските войски да се отдръпват от обширни територии в североизточната част на Харковска област и увеличи вероятността за нови триумфи на киевските сили.

Според наблюдаващи посредством бързи дейности за присъединение на завзетите територии към Русия, Кремъл се надява да принуди Украйна да спре контраофанзивата си и да одобри сегашните окупационни региони или да се изправи пред унищожителни ответни ограничения.

Петдневният развой на гласоподаване ще се организира в отсъствието на самостоятелни наблюдаващи и предлага необятни благоприятни условия за подправяне на резултатите.

 

 

Ако небрежно проведените референдуми ви се костват познати, то е тъй като това е тактичност, която Русия е употребила и преди.

През 2014 година тя организира небрежно призован референдум в украинския район Крим, който също беше наказан от Запада като противозаконен и нелегитимен. Москва употребява вота като опрощение да анексира черноморския полуостров с ход, който не беше приет от по-голямата част от света.

Гласуването в Крим през 2014 година се организира под зоркото наблюдаване на съветските войски, малко откакто те превзеха полуострова, където множеството поданици бяха промосковски настроени.
Свързани

Сепаратистите, които управляват огромни елементи от Донбас от 2014 година насам, от дълго време упорстват за присъединение към Русия и не демонстрират особена приемливост към инакомислещите. Когато избухна протестът там, сепаратистите бързо проведоха референдуми, на които болшинството гласоподава за присъединение към Русия, само че Кремъл подцени резултатите.

Двата района оповестиха своята самостоятелност от Украйна седмици след анексирането на Крим, което провокира осемгодишни боеве, които президентът Владимир Путин употребява като предлог да стартира инвазия през февруари, с цел да отбрани жителите им.

 

В южните региони, които са окупирани от съветските войски в първите дни на нашествието, антируските настроения са мощни. Стотици прокиевски деятели са задържани, като доста от тях настояват, че са били измъчвани. Други са били наложително депортирани, а десетки хиляди са избягали.

Откакто съветските сили навлязоха в Херсонска област и част от Запорожка област, назначените от Москва управляващи там прекъснаха украинските телевизионни излъчвания, заменяйки ги с съветски стратегии. Те раздадоха съветски паспорти на жителите, вкараха рублата и даже издадоха съветски регистрационни номера, с цел да проправят пътя към присъединението им към Русия.

Назначените от Москва администрации постоянно са подлагани на офанзиви от членове на украинското съпротивително придвижване, което убива локални чиновници, бомбардира изборни секции и други държавни здания и оказва помощ на украинската войска да нападна основна инфраструктура.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР