Четири огнища на птичи грип са установени към момента на

...
Четири огнища на птичи грип са установени към момента на
Коментари Харесай

Четири огнища на птичи грип са установени на територията на страната

Четири огнища на птичи грип са открити все още на територията на страната - в област Добрич, в област Хасково, в област Сливен и в област Ямбол . Това оповестиха от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните.

Областният шеф на Сливен Чавдар Божурски привиква през днешния ден изключително съвещание на Областната епизоотична комисия.

Миналата седмица е почнало изземването и унищожаването на всички птици в сливенското село Глушник, след издаването на заповед от регионалния шеф Чавдар Божурски това да бъде направено неотложно. По предварителни данни в селото се отглеждат сред 400 и 1000 птици.

Предстои пространствата, в които са били отглеждани птиците да бъдат почистени и неведнъж дезинфекцирани. На стерилизация подлежат всички транспортни средства, дворове и улици.

Собствениците на убитите птици ще бъдат обезщетени според Закона за ветеринарномедицинската активност и Наредбата за изискванията и реда за разходване на средствата за покриване на разноските, свързани с епизоотичните опасности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР