Четири обществени поръчки се провеждат във връзка с ремонта на

...
Четири обществени поръчки се провеждат във връзка с ремонта на
Коментари Харесай

Гвоздейков: С пълна сила върви ремонтът на Фериботен комплекс

Четири публични поръчки се организират по отношение на ремонта на Фериботен комплекс-Варна. Това заяви министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на посещаване в Морската столица през днешния ден, предава.

Той се срещна на място със положението на оборудването, както и с напредъка по ремонтните действия, осъществявани от " Транспортно строителство и възобновяване ".

От МТС разясниха за News.bg, че Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура " има подписани контракти с " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД за по-спешните ремонтни действия на някои уреди, които поради неприятното си техническо положение са били негодни за употреба.

През месец юни за ремонта на Фериботен комплекс - Варна са отпуснати 13 млн. лева, обезпечени от Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ". Общата сума на вложенията до момента по тези контракти е 5 млн. лева, прецизираха от Министерството.

Благодарение на тях, терминалът към този момент ще може да обработва по едно и също време два плавателни съда за разлика от сегашния миг.

Наред с това е приключена рехабилитацията на 3 жп коловоза. Те са били в извънредно неприятно техническо положение, което е било причина за непрекъснато дерайлиралне на вагони.

До края на годината се чака ТСВ да завърши възобновяване на втория подемно-преходен мост, като 85% от дейностите по него са изпълнени. Ремонт на тази пристанищна рампа не е юридически от 45 години, откогато е пуснат в употреба Фериботният комплекс през 1978 год.

Ремонтът обгръща 5 жп коловоза преди моста, цялостна замяна на жп коловозите, построени върху металната му структура, както и замяна на хидравличната му система.

Според министъра комплексът ще се трансформира в основна точка за техниката и товарите към Украйна в процеса на възобновяване ѝ.

По думите му, това е най-голямата инвестиция от момента на основаването на оборудването. Заради систематична липса на вложения то е доведено до състояние, в което огромна част от него е негодно за потребление.

Гвоздейков дефинира фериботния комплекс като единственото транспортно оборудване в Европейския съюз, позволяващо транспорт с вагони, каквито се употребяват в Украйна, без претоварване. обезпечени от.

" В момента се организират 4 публични поръчки, като се чака до края на годината да бъдат подписани договорите ", сподели още министърът на превоза и известията.

Предвижда се реорганизация на външния паркинг на комплекса, вътрешната пътна мрежа, както и на най-важните здания в комплекса.

" Важно е да се означи, че такива вложения във Фериботния комплекс във Варна не са правени откогато е издигнат ", уточни Георги Гвоздейков. Министър Гвоздейков разяснява още, че войната в Украйна съществено е трансформирала транспортните потоци и логистичните вериги, което постанова ускорена работа по мултимодалния кулоар Sea2Sea, свързващ Егейско с Черно море, като различен вид на черноморските транспортни връзки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР