Четири нови обвинения срещу Доналд Тръмп. Този път бившият американски

...
Четири нови обвинения срещу Доналд Тръмп. Този път бившият американски
Коментари Харесай

Новите обвинения срещу Тръмп разклащат настроенията сред републиканците за номинацията му за президент

Четири нови обвинявания против Доналд Тръмп. Този път някогашният американски президент ще дава отговор пред съда за събитията в Капитолия от януари 2021 година Милиардерът е упрекнат в " скрит план " и опит да осуети изборния резултат при загубата си от Джо Байдън. Тези обвинявания са определяни като най-сериозния проблем с правораздаването за Тръмп и разклащат възможностите му да бъде номиниран от Републиканската партия за кандидат-президент.





" Не желаеме изборната ни победа да бъде открадната от радикални демократи. Точно това вършат в този момент посредством техните подправени вести. Няма да се предадем. Това няма по какъв начин да стане! "

Това са част от думите, с които Доналд Тръмп прикани своите почитатели да не позволен резултатите от изборите и успеха на Джо Байдън да бъдат оповестени през 2020 година Две години и половина след щурма на Капитолия, при който имаше и жертви, някогашният американски президент още веднъж е с повдигнати обвинявания.

Третият за годината обвинителен акт против републиканеца е 45 страници и с 4 точки, измежду които скрит план против американската страна и възпрепятстване на публична процедура.

" Нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година беше невиждан удар против сърцето на американската народна власт. Деяние, подклаждано от неистини, чиято съществена цел беше да подкопае основите на властта ", сподели Джак Смит, специфичен прокурор по делото.



Тръмп е свикан да се яви на 3 август пред федералния съд във Вашингтон. С него са упрекнати още шестима души, чиито имена не се оповестяват. Очаква се да му бъде повдигнато още едно обвиняване за опит да подмени изборните резултати, само че в щата Джорджия. 77-годишният Тръмп се бори за номинацията на Републиканската партия за президентските избори следващата година. Очаквано - той отхвърля всички обвинявания и ги дефинира като " лов на вещици ".

" Защо чакаха цели две години с цел да издигнат тези подправени обвинявания? Защо тъкмо по средата на акцията?... Отговорът е явен - с цел да подменят резултатата от изборите ", разяснява Тръмп.

Освен проблемите с Темида, за Тръмп в този момент на дневен ред са и проблемите и в личната му партия. Смятан е за съвсем безалтернативен претендент, който съгласно последните сондажи има 37 пункта преднина пред втория главен кандидат - Рон Десантис. Публикуваните преди дни данни за даренията, получени от претендентите, обаче, разкриват новата действителност за Републиканците - най-големите спонсори на партията са пренасочили над 25 млн. $ дарения към губернатора на Флорида, вместо както до момента - към Тръмп.



По всичко наподобява, че за някогашния президент предстоят шест месеца, в които да води както правосъдни борби, по този начин и акция за номинацията за Белия дом. Този път, обаче, финансирана в огромната си част от личния му джоб.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР