Четири месеца след излизането на оригиналните видеокарти Radeon RX Vega

...
Четири месеца след излизането на оригиналните видеокарти Radeon RX Vega
Коментари Харесай

Sapphire представи видеокартите Radeon RX Vega 56 и RX Vega 64 от фамилията Nitro+

Четири месеца след излизането на истинските видеокарти Radeon RX Vega 56 и RX Vega 64, хонконгската компания Sapphire Technology стартира продажбите на свои версии от линията Nitro+ с различен дизайн.
За охлаждането на видеокартите се употребява солиден трислотов охладител с изпарителна камера в основата на радиатора. Охладителят се състои от алуминиев нагревател, пронизан от три 6 мм и три 8 мм топлинни тръби, два 90 мм и един 90 мм вентилатори. За охлаждането на силовите детайли на 14-фазната система за зареждане на чипа, се употребява настрана изстудяване с две 6 мм топлинни тръби. На противоположната страна на платката е сложена железна пластина за увеличаване на структурата.



Графичният процесор в модела Sapphire Radeon RX Vega 56 Nitro+ работи с периодичност 1305-1575 MHz, а при по-скъпата Radeon RX Vega 64 Nitro+ – с периодичност 1423-1611 MHz. Паметта не е клокната и работи с предложените от AMD честоти надлежно 1600 и 1890 MHz.



На интерфейсния панел са сложени два DisplayPort и два HDMI видеоизхода. Необходимо е подаването на в допълнение зареждане на трите 8-пинови PCI-E Power конектора. Налична е светодиодна подсветка.



Видеокартите Sapphire Radeon RX Vega 56 Nitro+ и Radeon RX Vega 64 Nitro+ към този момент се продават в европейските магазини при цени €579 и €679.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР