Четири малки щъркелчета отглеждат известните в интернет щъркели Снежи и

...
Четири малки щъркелчета отглеждат известните в интернет щъркели Снежи и
Коментари Харесай

Щъркелите Снежи и Ростислав отглеждат малки

Четири дребни щъркелчета отглеждат известните в интернет щъркели Снежи и Ростислав в село Ярлово, оповестиха от Българско сдружение за отбрана на птиците.

На формалния канал на сдружението за отбрана на птиците в „ YouTube” може да се наблюдава по какъв начин порастват дребните в гнездото и какви грижи поставят за тях възрастните птици.

Четирите щъркелчета са се излюпили единствено преди седмица. Възрастните щъркели са непрекъснато до тях, като постоянно една от двете птици е в гнездото дружно с дребните, до момента в който другата събира храна за тях.

Историята на щъркелите трогна доста българи, откакто се оказа, че Ростислав е предпочел младата Снежи пред миналогодишната си партньорка и образува с нея семейство. Сега двамата отглеждат четирите дребни от общо пет яйца, които Снежи снесе през април. В началото на пролетта, обаче Ростислав се задържаше по-дълго време в прилежащото на Снежи гнездо, което и до през днешния ден е заето от изоставената щъркелка. С нея предишното лято Ростислав съумя да отгледа едно малко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР