Четири малки неща, които можете да направите веднага, за да

...
Четири малки неща, които можете да направите веднага, за да
Коментари Харесай

Няколко практични съвета за моментите, когато умората от работата ни застига

Четири дребни неща, които можете да извършите незабавно, с цел да свалите част от напрежението от раменете си.

Не сте достигнали своя ред за лятната отмора или таман сте се върнали от пътешестване и стресът от това, което се е натрупало на работа, до момента в който ви е нямало, в този момент ви застига. Независимо кое време от годината сме, умората на работното място е всекидневно предизвикателство, което въздейства освен на продуктивността ни, само че и на цялостното ни психологично здраве.

В такива моменти спомнете си за тези четири практични препоръки от нас: 

Забравете за играта “твърде съм заета ”

Не бихме преувеличи, в случай че кажем, че съвсем във всеки бранш в бизнеса и корпоративния свят в този момент се работи на по-високи обороти, без значение от позицията във компанията и в действителност множеството сме по-заети от всеки път. Но в същото време постоянно използваме думите “толкова съм претрупана ”, “имам толкоз доста работа, че не мога да си подвигна главата от бюрото ” или други сходни само с задачата да се оплачем.

Разбира се, няма нищо неприятно в това да споделим за компликацията си и даже е значимо да можете да го извършите, в случай че не смогвате. Но във всички останали случаи само нагърбвате себе си с повече напрежение и се настройвате отрицателно в допълнение.

А в случай че въпреки всичко имате потребността да разпуснете и да се оплачете, отделете си пет минути да го извършите и по-късно се дистанцирайте от тези мисли оптимално.

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в границите на минути

Признайте си какво не знаете

В продължение на предходната точка – когато всеки във компанията работи повече от различен път, неточности елементарно се позволяват, а времето за поправянето им е скъпо за всички ни. Затова и не се опитвайте да поемате отговорност за нещо, с което не сте сигурни по какъв начин ще се справите. По-добре е да попитате в точния момент, с цел да избегнете проблемите по-късно.

Потърсете противоположна връзка от някого, с който не работите директно непрекъснато

Понякога единственото, от което се нуждаем, с цел да тръгнем още веднъж в вярната посока, е пресен взор над нещата. Дали ще е сътрудник от различен отдел, или единствено някой непосредствен с задоволително знание за сферата, в която работите, потърсете второ мнение както за проблемите, които сте срещнали на работа, по този начин и за плановете, с които се гордеете. И похвалата, и градивната рецензия могат да ви оказват помощ и стимулират повече, в сравнение с бихте си показали.

 Няколко практични съвета за моментите, когато умората от работата ни застига

Подгответе се за предстоящите стихии

В съвсем всяка сфера на работа има натоварени и спокойни интервали – възползвайте се от тях. Когато знаете, че ви чака тежък интервал, се подгответе душевен за него и потърсете способи да си помогнете за тогава и да си почивате повече, с цел да се заредите с нужната сила. А когато настъпи покоят още веднъж, не го нарушавайте, като се претоварвате още веднъж единствено тъй като до в този момент сте работили на бързи обороти и знаете, че можете още. Свършили сте значима и продуктивна работа, по тази причина заслужавате да се отпуснете в този момент.

40-часовата работна седмица вреди на продуктивността ни

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР