Четири кучета-следотърсачи, използвани на летището в Хелзинки да откриват потенциални

...
Четири кучета-следотърсачи, използвани на летището в Хелзинки да откриват потенциални
Коментари Харесай

Кучетата, откриващи коронавируса във Финландия, бяха признати за герои

Четири кучета-следотърсачи, употребявани на летището в Хелзинки да откриват евентуални инфектирани с новия ковид, получиха специфична премия " Куче-герой ", заяви Финландският киноложки клуб, представен от ДПА.

Наградата " Куче-герой " се присъжда от клуба на животно, помогнало да бъде избавен един или повече човешки живота.

" Тези четири кучета са герои от особена категория - сподели Хари Леконен, който управлява управителния съвет на клуба. - С работата си те помогнаха за здравето на хора по целия свят ".

Четирите кучета се споделят Коси, Мина, Ити и Вало, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тренираните кучета могат да откриват вируса преди да се появят признаци и от доста по-малка проба от тази, взимана за тест. На едно куче са нужни от 10 до 100 молекули, с цел да подуши вируса, до момента в който за Пи Си Ар тест са нужни 18 милиона молекули.

Четирите кучета работят на летището от септември. Те ще останат там до края на годината. Пътниците на летището могат непринудено да се подложат на инспекцията. За задачата с марля се потърква кожата на врата, тя се поставя в чашка и се дава на кучето. Ако то алармира позитивен резултат, пасажерът се насочва към информативен център. Четириногите диагностици се одобряват добре както от чиновниците, по този начин и от пасажерите на летището.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР