Четири къщи са били повредени от безпилотни самолети камикадзе, изстреляни

...
Четири къщи са били повредени от безпилотни самолети камикадзе, изстреляни
Коментари Харесай

Три дрона камикадзета пуснати по Одеса

Четири къщи са били развалени от безпилотни самолети камикадзе, изстреляни от Черно море. Работници от комуналните служби оказват помощ на жителите да отстранят последствията от нападението.

Това заяви кметът на Одеса Генадий Труханов, представен от " Укринформ ".

". Този път от безпилотни самолети камикадзе. Има починали цивилни жители и вреди по жилищния фонд - става дума по-специално за четири къщи ", написа Труханов.

Ръководителят на Одеската военна администрация Максим Марченко посочи, че вследствие на офанзивата с дрон е умрял един гражданин на Одеса, а различен е бил ранен.

Информацията на военните е, че Одеса е атакувана с три дрона " Шахид-136 " към 15:00 ч. Единият дрон е свален над морето от противовъздушната защита, а другите два са унищожили административна постройка в региона на пристанището. Пожарът е сподавен от избавителните служби.
 Съединени американски щати постановат наказания на четири ирански компании, доставяли дронове в Русия
Съединени американски щати постановат наказания на четири ирански компании, доставяли дронове в Русия

Мениджърът на една от фирмите е глобен и като частно лице

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Сергей Никифоров упрекна Иран в своя акаунт във Фейсбук в петък, че доставя оръжия на Москва, добавяйки, че разнообразни медийни известия не бъркат, когато споделят, че Иран оказва помощ на Русия.

Никифоров означи, че Зеленски е инструктирал външното министерство да реагира на обстоятелството, че Кремъл употребява оръжия, създадени в Иран.

" Това са стъпки на Иран против суверенитета и териториалната целокупност на нашата страна, както и против живота и здравето на украинските жители ", написа той, като в същото време уточни, че Техеран по-рано съобщи, че е подготвен да " посредничи в прекратяването Руска експанзия против Украйна. "
 Северна Корея: Не изнасяме оръжие за Русия
Северна Корея: Не изнасяме оръжие за Русия

Иран доставя дронове на Кремъл

Припомняме, че по-рано вестник " Вашингтон пост " разгласява публикация, в която се показва, че Иран доставя на Русия своите безпилотни самолети. Същите догатки бяха изказани и от чиновници на американската администрация.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков дефинира известията като подправени. News York times разгласява отчет, в който се базира на американско разузнаване, съгласно което се допуска, че Москва купува артилерийски снаряди и ракети с дребен обхват от Северна Корея.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя изиска от Лондон и Вашингтон да дават доказателства на съвещание на Съвета за сигурност.

Северна Корея отхвърли да е доставяла оръжия на Русия и не възнамерява да го прави.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР