Четири европейски магистратски организации поискаха проверка на България заради тревожните

...
Четири европейски магистратски организации поискаха проверка на България заради тревожните
Коментари Харесай

Европейски магистратски организации искат проверка заради Цариградска и Лазаров

Четири европейски магистратски организации желаеха инспекция на България поради тревожните събития със съдиите Владислава Цариградска и Цветко Лазаров.
Прочетете още
В позицията си те приказват и за " систематичен тормоз " против някогашния ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов. Това излиза наяве от публикувано от Съюза на съдиите писмо на организацията на Европейските магистрати за народна власт и свободи, Европейската съдийска асоциация, фондацията " Съдии за съдии " и Асоциацията на европейските административни съдии.

Те упорстват пред еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс и комисаря по правата на индивида на Съвета на Европа Дуня Миятович да проучат обстановката с независимостта на правосъдната власт у нас и оповестените случаи на съдии, изложени на напън и сплашващо държание по отношение на осъществяването на професионалните им отговорности.

" Защитата на съдиите значи отбрана на върховенството на правото и на предпоставките за обективни и безпристрастни решения. Бездействието на държавните органи във връзка с заканите и офанзивите против обособени съдии основава спомагателен риск от подкопаване на независимостта на правосъдната власт, предизвиквайки вцепеняващ резултат и създавайки климат на съмнение, които възпират съдиите да упражняват свободно своите права и да извършват професионалните си отговорности ", написа в позицията на четирите европейски организации на съдиите и прокурорите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР