Четири екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция“ на Столична

...
Четири екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция“ на Столична
Коментари Харесай

Четири аварийни екипа на Столична община помагат за овладяването на пожара над Нови Искър

Четири екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община дружно със Столичната пожарна са на място и работят за преодоляване на пожара над Нови Искър. Това заяви шефът на дирекцията Красимир Димитров, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Пожарът е зародил в мъчно налична околност от борова гора над кв. „ Изгрев “ в Нови Искър. Няма заплаха за обитаемоте места.

По-рано от Министерство на вътрешните работи осведомиха, че сигналът за пожара е получен към 12:40 ч. На място са изпратени пет противопожарни автомобила на столичната пожарна. В помощ на огнеборците са и чиновници на локалното горско стопанство. 

" Очаквам резултатите от инспекцията на прокуратурата в „ Майчин дом “. Ако се откри, че проф. Костов е позволил нарушаване, той си отива ", означи министърът.

Според него, в случай че отново се вкарат хартиени предписания, електронните в никакъв случай няма да бъдат въведени още веднъж. " Имаме естествена опозиция против всяко изобретение. Чрез електронната рецепта ще се преодолеят усложненията с достъпа до медикаменти. Имаме поради ограниченията, препоръчани от БЛС. Нашата цел е пациентът да получи медикаментите си, не е правилно, че в този момент достъпът е по-затруднен. Вчера разговарях с премиера за електронните предписания ", счита Хинков. И добавя, че електронните предписания няма да приключат монопола, само че това могат да сторят законодателни промени.

Той отхвърли изрично да има хора, уличени във финансови злоупотреби, в неговия екип. " Директор дирекция " Лечебни дейности " и началника на кабинета ми са тествани за достъп до класифицирана информация. Не знам защо става въпрос, не желая да разпалвам скандал, тъй като не е потребен за никого ", съобщи министърът.

От тази седмица Министерство на здравеопазването вкара напълно електронните предписания при изписването на антибиотици и лекарства за диабет, което докара до голямо напрежение измежду пациенти, фармацевти и лекари. От Българския лекарски съюз заплашиха с митинг и правосъдни каузи. Омбудсманът съобщи, че са нарушени правата на пациентите до лекуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР