Четири екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция към Столичната

...
Четири екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция към Столичната
Коментари Харесай

Четири екипа отстраняват последиците от проливния дъжд в Желява и Бухово

Четири екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община работят за превъзмогване на проблемите след мощния дъжд през последната нощ в село Желява и в град Бухово, в регион " Кремиковци ". Това заяви пред публицисти шефът на звеното Красимир Димитров, който тази заран дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова ревизираха ситуацията на Софийския околовръстен път, бул. " Симеоновско шосе “ и бул. “Черни връх “.

Между 40 и 70 литра на кв. м е падналият дъжд до среднощ в другите региони на София по данни на Националния институт по метрология и хидрология.

Димитров осведоми, че нощес при подаването на сигнал за усложнена конюнктура поради интензивния дъжд в Бухово " Аварийна помощ и предварителна защита " първи са изпратили екипи на място. Заедно с екип на пожарната е евакуирана жена от една къща, имаше и наводнена сграда, която не е обитаема, сподели Димитров. Осигурена е проводимост през моста, който е в центъра на Желява, с цел да има по-голяма проходимост на спешните екипи.

През нощта работихме и в селата Бухово и Яна, наоколо до които също има река. На пътя сред двете села имаше огромно завиряване, с което се справихме с тежка техника, на място бяха три багера за разчистване на речното корито. В момента работят специалисти, които дружно с районната администрация разказват вредите върху инфраструктурата. По-късно ще бъде даден доклад, осведоми Краси Димитров.

В среднощ дойдохме и в региона на кварталите " Сименово " и " Драгалевци ", с цел да осигурим проходимост на пътното платно за придвижване в посока центъра на София. В " Симеоново " и " Драгалевци " се работи по разчистване на наносите от улиците, сподели още Димитров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР