Четири дни след като като част от поредното си изказване

...
Четири дни след като като част от поредното си изказване
Коментари Харесай

Според Радев правителството експлоатирало темата "Украйна" докато отстъпва от европейски ценности

Четири дни откакто като част от следващото си изявление против поддръжката на българското държавното управление за Украйна, сподели, че, а сметката се заплаща от цяла Европа, президентът Румен Радев още веднъж нападна изпълнителната власт.

От Бургас, където участва на възпоменателната гала на летище Бургас във връзка 11 година от атентата против рейс, при който починаха петима израелци и българския водач Мустафа Кьосев, Радев прикани ръководещите да се заемат с българския дневен ред и проблемите на българите.

" Темата Украйна се експлоатира очевидно като избавителен пояс, с който да отдалечат вниманието на хората от това, че нямат визия, стратегия и действителни дейности в отговор на проблемите пред страната и хората. Това криене зад Украйна може да работи, само че за известно време, тъй като проблемите се натрупат, а хората чакат отговори ", съобщи президентът, без да конкретизира проблемите, за които приказва от името на народа.
След това добави, че криейки се зад Украйна, ръководещата коалиция от ден на ден отстъпвала от редица значими европейски полезности:

" Върховенството на правото, а не неговото тъпчене, битка с корупцията, а не нейната протекция, бистрота, а не задкулисие, независимост на словото, а не цензура, повишение на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното плячкосване и доста значимо - отговорност пред гласоподавателя, а не неговата машинация ", добави той.

Всичко това Радев сподели в отговор на единствения въпрос, който бе заложен на президента - за митинга, плануван за 18.30 ч. на следващия ден, провокиран от думите му, че Украйна упорства да води войната.

" То има доста митинги. Има митинги против войната, има обществени митинги, има митинги против бюджета, против политиката на приходите. България е демократична страна и всеки има право да стачкува. Въпросът е митингите да водят до някакъв резултат ", сподели Радев по тематиката.

Недоволство от думите на Радев към този момент бе изразено от,, както и жители, измежду които Светослава Колева, един от най-активните доброволци, помагащи на украинските бежанци по Черноморието, която за диалога и с президента след представлението на операта " Аида " в петък (14 юли) във Варна.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР