Четири дни продължават разговорите по секторни политики за бъдещо коалиционно

...
Четири дни продължават разговорите по секторни политики за бъдещо коалиционно
Коментари Харесай

Идеите на партиите за социална политика и туризма

Четири дни не престават диалозите по секторни политики за бъдещо съдружно съглашение сред " Продължаваме промяната " (ПП), Българска социалистическа партия, " ИТН " (ИТН), и " Демократична България " (ДБ).

Идеята е да се открият общите цели и хрумвания на четирите обединения, с цел да може на тях да стъпят управническата стратегия и съдружното съглашение на бъдещото болшинство.

Разговорите са разграничени на 18 тематики, на които вземат участие специалисти от обособените партии. Вече завършиха 12 от полемиките. Те бяха по тематиките,,,,,,,,,, просвета и районно развиване.

За петък са планувани срещите по тематиките труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност и спорт.

В момента се организира и срещата на тематика туризъм . По време на полемиката съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че съгласно него България би трябвало да се нарежда в туризма със слогана One destination, hundred experiences -.



Социалните специалисти на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България завършиха диалозите си. Партиите се договориха след отпадане на добавката от 120 лева Освен това съпредседателят на Политическа партия Асен Василев предложи да се вкарат огромни санкции и да се криминализира заплащането и приемането " на ръка " на суми за труд над размера на заплатата – освен за работодателите, само че и за.



По-късно в петък предстоят диалозите за националната сигурност и за спорта .



По време на срещите се употребява числова система, с цел да дефинира степента на съгласие сред трите обединения по дадена тематика. С 1 се значат политиките, по които има цялостно единодушие. С 2 тези, по които има различия. С 1 и 2 се значи тематика, по която има кардинално единодушие, само че би трябвало в допълнение уточняване на детайлите. С 3 пък се маркират политиките, за които има единодушие, само че би трябвало да се обсъдят с специалистите от различен бранш.

Последните две срещи от първия кръг от договаряния сред четирите обединения ще се проведат в събота. Те ще са за финанси и за интернационалните връзки.

След края на тези секторни диалози се чака да има и договаряния сред водачите на обединенията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР