Четири деца са открити живи повече от месец след като

...
Четири деца са открити живи повече от месец след като
Коментари Харесай

„Майката джунгла ги е върнала“: Деца оцеляха сами 40 дни в Амазония

Четири деца са открити живи повече от месец откакто самолетът им се разруши в амазонската джунгла в Колумбия, заяви президентът на страната, представен от Би Би Си.

Братята и сестрите, на 13, 9, 4 години и едногодишно бебе, са били на борда на самолета дружно с майка си, водача и втория водач, когато той се разрушава на 1 май.

Той сподели, че на децата се оказва здравна помощ - и че е разговарял с дядо им, който му е споделил, че " майката джунгла ги е върнала ".

След това децата са превозени със аероплан до колумбийската столица Богота, където са чакали коли за спешна помощ, с цел да ги откарат в болница за по-нататъшно лекуване.

Самолетът Cessna 206, с който са пътували децата и майка им преди злополуката, е летял от Араракуара, провинция Амазонас, до Сан Хосе дел Гуавиаре, когато е подал сигнал за злополучие заради щета на мотора.

Телата на тримата възрастни, които са били с тях, са открити на мястото на случая.

По предварителна информация на службата за гражданска авиация децата са избягали от останките и са се скитали в дъждовната гора, с цел да намерят помощ, заяви организация Ройтерс.

Започна огромно търсене и през май спасителите откриха оставени от децата предмети, в това число детска бутилка за пиянство, ножица, връзка за коса и спонтанен заслон.

Открити са и дребни следи от крайници, което кара издирвателните екипи да считат, че те са оживели след конфликта и са живи в тропическата гора, която е дом на ягуари, змии и други хищници.

Децата принадлежат към локалната група Хуитото и членовете на тяхната общественост се надявали, че познанията им за плодовете и уменията за оцеляване в джунглата ще им дадат по-голям късмет да оцелеят.

Хората от коренното население се включиха в интервенцията по издирването, а хеликоптерите излъчиха обръщение от бабата на децата, записано на езика на хуитото, в което ги призоваваха да спрат да се движат, с цел да бъдат открити по-лесно.

Миналия месец президентът на Колумбия беше подложен на рецензии, когато в туитър, оповестен в неговия акаунт, беше обявено, че децата са открити.

На идващия ден той изтри туита, заявявайки, че информацията, предоставена на кабинета му от колумбийската организация за протекция на детето, не може да бъде доказана.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР