Четири дървета бяха засадени в комплекса “Камбаните като знак за

...
Четири дървета бяха засадени в комплекса “Камбаните като знак за
Коментари Харесай

Идея за възраждане на „Асамблея Знаме на мира“


Четири дървета бяха засадени в комплекса “Камбаните ” като знак за възобновление на самодейността „ Асамблея Знаме на мира “, съобщи БГНЕС. Събитието е във връзка Световния ден на мира – 21 септември.

Първата копка направиха заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и Екатерина Йорданова от Съюза на транспортните синдикати в България.

Днешната дата – 21 септември е определена от Организация на обединените нации да се подчертае значимостта на разбирателството и положителните връзки сред народите и на мира. Все неща, които осъзнаваме какъв брой са значими когато стартират по един или различен метод да липсват, интернационалните връзки се обострят и разбирателството се разклати. Това не са клишета, а фундаментални неща за България и Европа, разяснява пред БГНЕС заместник-министър Николай Павлов.

Една от предпочитаните цели на министерството е битката против експанзията измежду младите посредством силата на спорта и чуване на тяхното мнение, означи Павлов. „ Това са все неща, които откриха неща и по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Тогава страната ни имаше смелостта да извади като тематики за диалози сигурността и мира и бъдещето на младежите. Постигнахме и действителни резултати “, напомни той.

„ Инициативата ще бъде обезпечена и ще продължи единствено когато институциите са до нас. Ние имаме вяра в устойчивите партньорства. Министерството на спорта имаме партньорства и в предишното, с които демонстрираме директната връзка за това по какъв начин спортът може да бъде употребен като предварителна защита на експанзията “, описа Екатерина Йорданова. Според нея акции като днешната на „ Камбаните “ са значими да си напомним, че тематики като тези за мира,климата, младежката експанзия, може да бъдат пречупени и развити през призмата на всяка една институция в страната, с цел да създадем света едно по-добро и спокойно място за живеене.

Всяка година на днешната дата светът отбелязва Деня на мира, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации за ден, отдаден на укрепването на идеалите за мир. Тазгодишната тематика “Действие за климата – за мир ”. Тя е определена поради неотложността на ограниченията, които страните би трябвало да подхващат против климатичните промени и поради значимостта на разискването на този проблем по време на плануваната за 23 септември конференция на върха „ Действие за климата “.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР