Четенето помага да живеем по-дълго, категорични са експерти от Йеил.

...
Четенето помага да живеем по-дълго, категорични са експерти от Йеил.
Коментари Харесай

Сензационно откритие: Как да удължим живота с 20%

Четенето оказва помощ да живеем по-дълго, безапелационни са специалисти от Йеил. В изследване, оповестено в списание Social Science and Medicine, учените откриват, че хората, които четат, живеят по-дълго от тези, които нямат този табиет, оповестява БГНЕС.

Тези, които четат повече от три часа и половина седмично, живеят с 23 месеца (почти две години) по-дълго от хората, които не отварят книги.

Според създателите по-дългата дълготрайност на живота не зависи по никакъв метод от " пола, благосъстоянието, образованието и факторите, свързани със здравето ".

" Хората, които четат, понижават риска от смъртност с 20% спрямо тези, които не четат ", изясняват откривателите. " Освен това нашият разбор сподели, че четенето на безусловно всевъзможни книги дава на хората доста преимущество в оцеляването спрямо тези, които четат вестници и списания. "

Експертите назовават откритието си " невиждано ". Това е по този начин, тъй като предходните изследвания не са съпоставяли другите типове материали за четене.

Учените настояват, че четенето на книги е доста по-ефективно от четенето по принцип (например на вестници).

Защо?

Авторите на изследването настояват, че четенето на книги ангажира повече когнитивни умения. Човек получава " преимущество за оцеляване посредством вживяване в историята, което оказва помощ за поддържане на настоящите мисловни умения ".

Защо четенето удължава живота?

Все още няма дефинитивно умозаключение по този въпрос.

Според една от теориите мозъкът се нуждае от извършения и от време на време напрежение, с цел да се поддържа допустимо най-здрав. И защото четенето го тренира, той остава по-здрав за по-дълго време.

Защо когнитивните качества са значими в дълготраен проект?

Колкото по-силен и здрав е мозъкът, толкоз по-малък е рискът от болести като деменция - една от най-честите аргументи за гибел. Понастоящем няма лек за деменцията, само че учените работят интензивно за основаването на подобен.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР