Чета в 168 часа“ българофобско антрефиле на Иво Сиромахов и

...
Чета в 168 часа“ българофобско антрефиле на Иво Сиромахов и
Коментари Харесай

Недялко Недялков ги навря в миша дупка: Трагедията на Слави Трифонов и Иво Сиромахов

Чета в „ 168 часа “ българофобско антрефиле на Иво Сиромахов и си давам сметка, че идеологът на партия „ ИТН “ в действителност ненавижда народа си.
Мразят го и останалите от „ Шоуто на Слави “ отпред с лидера си.
Защо ли тогава са тръгнали да стават политици в името на България? Как ще се оправят с тази ненавист? Каква трагика, какво вътрешно несъгласие бушува в сърцата им, написа в коментар издателят на pik.bg Недялко Недялков. Или логиката е – „ да, има подобен народ от идиоти и ние идваме, с цел да му отмъстим, че е толкоз елементарен и да му разкажем играта? “

Не сме наследници на Ботев и Левски, а на техните предатели и убийци, убеждава ни с възторг Сиромахов.
И наедро реди мрачни прокоби за същността на модерния българин – „ приспособенец “.
Сякаш величавото и мерзкото не се преплитат органично във всяка национална епопея и всяка национална история. Сякаш графичността, редуването на черно и бяло, не е доминиращ детайл в самостоятелната човешка орис и народностна орис.
Преди време същият Сиромахов упрекна българите, че носели „ пилешки сърца по селски “.

За българите не знам от кое село са сърцата им, само че за сценаристите на Слави Трифонов нямаме съмнения – учиндолски са. Като „ Учиндол “ в тази ситуация не е просто топонимия. То е положение на духа, нрав.
Сиромахов е личност с неразбираема специалност, която обезпокоително катастрофира в множеството си креативен въжделения заради забележимия първокласен недостиг в даровитостта му. Нещо като публицист, нещо като драматург, нещо като белетрист, нещо като читалищен режисьор, артист и подражател, нещо като държавник, нещо като нищо на света.

Изживява се и като новия Станислав Стратиев. Стилистично текстовете му уподобяват есетата от „ Българският модел “ – фейлетонна журналистика плюс щипка народопсихология но Иван Хаджийски и Марко Семов.
Сиромахов, несъмнено, няма по какъв начин да стигне Стратиев. Няма гения му, няма и нежната му обич към индивида и българското. Нежна обич, изстрадана, в този смисъл градивна и нужна.
Идеологът на Слави вечно ще си остане епигон. Някои го назовават „ фейсбук компилатор “, „ плагиат “ (все отново издаде цели 10 книги с непознати вицове и лафове от обществените мрежи), само че и за това е нужно ентусиазъм. Аз не проумявам сходна искрица в текстовете му.

Виж колегата му Кулеков на млади години, отпреди да стане прислужник на Трифонов, бе кадърен създател, пишеше смешно, предизвикателно. После се обезличи в матрицата на малкия екран. Продаде се на труфя – за разлика от креативния си сателит Христо Бойчев, който остана правилен на себе си и е измежду най-успешните български драматурзи у нас и в чужбина.
В есето, за което загатнах, Иво Сиромахов ни назовава наследници не на героите, а на подлеците.

„ Наследници сме на тези, които са пратили капитан Петко челник в пандиза.
На тези, които са простреляли Алеко.
На тези, които са клали Стамболов на „ Раковска “.
На тези, които са удушили с шнур Гео Милев.
На нагаждачите.
На опортюнистите. “
Браво, Сиромахов, сиромахо и в душата си!

Защо тогава същият този народ екзалтирано се умилява от ориста на капитан Петко, до момента в който гледа от екрана по какъв начин Васил Михайлов претворява облика му във превъзходния сериал на Николай Хайтов? И Хайтов ли е правоприемник на гадовете? На Спас Турчев, може би?
Защо същият този народ трансформира Алеко в културна светиня, а творбите му – в литературна класика, наложителна в учебниците?
Наследниците на убийците ли издигнаха мемориала на Стамболов в градинката на „ Кристал “?

Наследниците на убийците ли заснеха „ По дирята на безследно изчезналите “, филм-преклонение към паметта на Гео?
Защо спекулираш с трагичното в историята, с цел да ваеш килнат облик на българския народ, съгласно както е угодно на господарите ти – безродници? Докога ще пригласяте на прокремълската и великотурската агитация в нихилистичното омаловажаване на националните ни постижения, в охулването на изконни полезности?

Народ от „ нагаждачи и опортюнисти “ ли избави своите евреи от нацистките концлагери? Вазов, Йовков, Яворов, Дебелянов, Димитър Димов, Майстора, Дечко Узунов, Радичков, Гяуров, Райна Кабаиванска, Джон Атанасов към коя рубрика спадат – към предателите или убийците? А военачалник Вазов и военачалник Савов? А безименните герои от Балканската и Отечествената война? А строителите на Белмекен, Димитровград и АЕЦ „ Козлодуй “? А българите в Космоса?

А възрастните ти родственици, Сиромахов, които съградиха националното благосъстояние, трудиха се почтено, изучиха те – на инат на непрекъснатите превратностите на времето и историческите катаклизми, в които им бе съдено да живеят?
…Не бих обръщал внимание на този брътвеж, в случай че не излизаше отдолу под ръката на разположение с властови искания. Политик с „ нов морал “. Духовният гуру на Слави Трифонов.

Най-нахалното е, че Сиромахов и сие през днешния ден сипят безобразни обиди към народа си, а на следващия ден ще изискат от него да гласоподава за тях. Да им подари мандат, тлъсти депутатски заплати и партийна дотация, с която да спасят залязващото си телевизионно шоу.
И едни лековерни и безпаметни хорица, зомбирани 20 години от мутрочалгата в праймтайма на БТВ, са подготвени да им поверят съдбините на отечеството.

На тези хронични българомразци и мизантропи.
Опортюнисти, нагаждачи, приспособенци…
Такива сте, момчета, и Сиромахов добре ви е обрисувал.
Но, апелирам ви, не проектирайте комплексите и житейските си провали върху характерологията на целия народ.
Ако вие сте професионални негодници, не значи, че такова е и племето българско.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР