Често възрастните хора приемат аспирин в горещините с цел профилактика,

...
Често възрастните хора приемат аспирин в горещините с цел профилактика,
Коментари Харесай

Трябва ли да се приема аспирин в жегите?

Често възрастните хора одобряват аспирин в горещините за профилактика, когато копаят градинката или работят на вилата. Уж да “разреждат” кръвта, която в действителност се сгъстява в горещините

Но вярно ли е това? Ето какво дават отговор специалисти, осведоми

За възрастни съгласно СЗО се считат хора над 60 години, макар че всичко е самостоятелно. По принцип хората в преклонна възраст имат съпътстващи болести, свързани с атеросклерозата – такива са исхемична болест на сърцето, исхемична болест на мозъка, атеросклероза на долните крака, на вътрешните органи.

Ако в горещините организмът се обезводнява, да вземем за пример поради претоварване в градината или на вилата, по този начин може да се натрупва лактат в мускулите, колони еритроцити и тромбоцити, което води до тромбози.

Затова някои хора, които имат такива болести, одобряват аспирин като профилактика на тромбообразуване. Имайте поради обаче, че единствено аспиринът няма да помогне.

Задължително би трябвало да измененията и метода си на държание – не се претоварвайте, не стойте дълго време в неуместна поза, да вземем за пример наклонени надолу към лехата или пък на колене.

Такива пози провокират застой на кръвта в долните крака, което е риск за формиране на венозна тромбоза.

Всичко това по принцип е противопоказно на хората със съществени болести като хипертония, исхемична болест на сърцето, фибрилация на предсърдията, пороци на сърцето.

Приемът на аспирин е оневинен единствено ако човек има болести, свързани с атеросклероза и се намира на слънце 3 - 4 часа дневно. Освен това би трябвало да си пиете и предписаните медикаменти, както и задоволително количество течности. Приемът на аспирин наложително би трябвало да се разиска с лекуващия доктор, с цел да спазвате дозата и режимът на банкет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР