Често в магазините се предлагат за млечни продукти храни, със

...
Често в магазините се предлагат за млечни продукти храни, със
Коментари Харесай

Разпознаване на млечни продукти с растителни мазнини

Често в магазините се оферират за млечни артикули храни, със подозрително ниска цена. Какво е хранителното им наличие и по какъв начин да разпознаем палмата от млякото, ще се опитаме да ви посъветваме в по-долните редове.

Първо би трябвало да отбележим, че сиренето с растителни мазнини е с прекомерно бял цвят, наподобява съвсем като тебешир. Самата му конструкция е доста по-рехава от на същинското. Ако при истинското бяло саламурено сирене може да се отреже филия, с дебелина към 5 милиметра, която няма да се разпадне, когато се забоде с вилица, то при " палмовото " сирене това е невероятно. Ако съдържа растителни мазнини, то се пука даже при по-силен досег с пръст.

 Млечни Продукти

Ръбовете на бучките същинско сирене нормално са заоблени, до момента в който при растителното са остри, настояват осведомени.

Палмовият кашкавал би могъл да се познае при досег. Той не е разтеглив като истинския, а много мек, тъй като процесът на зреене е скъсен. И цветът му е по-различен от бял до кремав, а на усет леко нагарча. Истинският кашкавал е с присъщия за храната жълт цвят, а при прорез е с плътна консистенция и корав. Има усет на мляко и не горчи.

 Сирене

Друг остроумен метод да ревизирате състава на кашкавала си е като го разрежете с добре изстуден нож. Растителните мазнини ще полепнат по острието при ниска температура, а млечните - не. Причината е в не наситените мастни киселини в палмата, които при стайна температура са съвсем течни.

Разбира се, най-сигурният метод за доказване на растителни мазнини в млечните артикули е лабораторният, само че надали някой би стигнал толкоз надалеч в проучването си. Все отново, в случай че измежду вас има запалянковци, цената на една проба е към 200 лв. и вероятността от неточност е минимална, защото инспекциите се организират под непоколебим мониторинг.

Специалистите поучават да избягвате потреблението на млечни артикули с растителни мазнини, тъй като са нездравословни за здравето. При постоянна приложимост и задоволително струпване в организма ви, могат да доведат до сърдечни болести, рак и проблеми със стомашно-чревната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР