Често се ядосваме, когато котката ни решава да ни използва

...
Често се ядосваме, когато котката ни решава да ни използва
Коментари Харесай

Ето защо трябва да се чувствате специални, ако котката ви обожава да се гушка с вас

Често се ядосваме, когато котката ни взема решение да ни употребява вместо възглавница. Ние обаче обичаме пухкавите си другари толкоз доста, че не можем им устоим и им разрешаваме да спят върху гръдния ни панер, в скута или даже на главата ни. Британски учени взеха решение да ревизират за какво котките обичат да се гушкат толкоз доста със своите притежатели и изготвиха следните три теории, написа BrightSide.

Топлина и лечебни сили

Принципно котките имат по-висока телесна температура от хората. Съответно те имат потребност от повече топлота, с цел да им е топличко. Ние от своя страна губим огромна част от топлината си през главата. Може би поради това котките обичат толкоз доста да лягат върху нея.

Някои хора имат вяра и в лечебните сили на тези животинчета. Техните „ свръхестествени “ умения обаче могат да бъдат обяснени много елементарно. Често онази област, в която изпитваме болежка, е с малко по-висока температура. Котките усещат това и се насочват към болното място точно поради топлината.

Приятна миризма

Миризмата ви притегля вашата котка. Животинчетата харесват най-много дами, чийто коси миришат хубаво. Някои даже ги ближат.

Внимавайте обаче – слюнката на котката може и да съдържа нездравословни акумулатори, които да обиден здравето на вашата кожа и коса.

Сигурност

Когато са покрай вас и улавят миризмата ви, котките най-вероятно изпитват възприятие на комфорт и сигурност.

Често хората, които ви идват на посетители, скапват рутините на животинчето и то стартира да се усеща некомфортно и депресирано. В този случай то избира да спи до вас, с цел да е в сигурност.

Тези теории звучат много правдоподобно, нали? Ние обаче в никакъв случай няма да знаем сигурно аргументите за сходно държание.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР