Често се подценява важността на това да имате самочувствие. Но

...
Често се подценява важността на това да имате самочувствие. Но
Коментари Харесай

Защо е важно да имате високо самочувствие?

Често се подценява значимостта на това да имате самочувствие. Но то е разликата сред това да се чувствате добре и зле, да сте сполучливи или не, да сте щастливи с това, което имате, или нещастни макар че имате доста.

Със сигурност сте чували най-малко няколко пъти препоръките " Вярвай в себе си ", " Оценявай се ", " Ти можеш, единствено би трябвало да го видиш " и други сходни. Да, високото самочувствие е основно, само че по какъв начин тъкмо?

 
Какво значи да имате самочувствие?
Самочувствието е да почитате и обичате себе си . Степента, в която виждате и оценявате личните си качества и качества като позитивни. Високото самочувствие значи и да позволявате на останалите да ви го показват. Да вярвате в качествата си и да не се лишавате от нещо единствено тъй като смятате, че е неприлично за вас. Означава да знаете, че концепциите, възприятията и мненията ви са скъпи.

Самочувствието може да се дефинира и като това, какво е чувството ви за вас самите . В всекидневието самочувствието се отразява освен на метода, по който гледате на себе си, само че и на общуването ви с другите и по какъв начин позволявате на тях да споделят с вас.

Представете си самочувствието като голяма кошница, в която са събрани качествата ви, достиженията, гении, качества, опит, връзки, не на последно място по какъв начин изглеждате физически и по какъв начин мислите, че изглеждате в очите на другите.

Всеки човек слага акцент върху друг аспект от живота си, който смята за по-голям от останалите. Може да имате самочувствие за външния си тип, само че да имате ниско мнение за интелектуалните си качества и така нататък

 
Защо е неприятно да имате ниско самочувствие?
Не приемате рецензия - в случай че имате ниско самочувствие, то съвсем несъмнено не се справяте добре с рецензията. Възможно е даже да си внушавате, че нечии непознати проблеми са свързани с вас. В всекидневието това ви прави по-чувствителни, даже по-язвителни и отбранителни и ви пречи да се справяте с провокациите по здравословен метод.

 

Пречи на настроението ви - ниското самочувствие се отразява на погледа ви към живота. Възможно е непрекъснато да сте в неприятно въодушевление, кисели и даже тревожни и депресирани.

 

 тревога, ниско самочувствие

 

Опасно държание - редица изследвания откриват връзка сред ниското самочувствие и така наречен рисково държание - взаимозависимост към алкохол и опиати, рисково полово държание. Изследванията демонстрират, че този вид държание е по-вероятно да се прояви в тийнейджърска възраст. 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР