Често се подлагаме на изтощителни диети, които обаче често вредят

...
Често се подлагаме на изтощителни диети, които обаче често вредят
Коментари Харесай

Как да подобрим метаболизма си след изтощителна диета

Често се подлагаме на изтощителни диети, които обаче постоянно вредят на организма ни, и позволяваме редица неточности в устрема си да имаме хубаво тяло. Какво би трябвало и не би трябвало да вършим, ни споделя през днешния ден нашият посетител създател Страхил Иванов от. 

За страдание, дългите, крайно-ограничаващи и нездравословни са също по този начин и най-широко публикуваните в интернет пространството, а и не само… Много начинаещи, които са решили да влязат във форма и да стопят непотребните килограми, попадат първо на тях. Аз също съм минал по този път, а съм сигурен, че и доста от хората, които четат тази публикация, ще намерят себе си в редовете й…

С тези диети колкото и да смъкваме калорийния банкет, мазнините като че ли не се топят по този начин, както би трябвало при толкоз малко признати, а процесът даже наподобява, че се забавя и стопира в даден миг. Или пък смъкваме небрежно няколко кг, само че откакто спрем с диетата – бързо ги връщаме назад. И по този начин порочният кръг се завърта отначало.

Незадоволителните и краткотрайни резултати от тези крайни диети се дължат на изтощението на тялото и забавянето на метаболизма, поради несъразмерните ограничавания. А когато ниският калориен банкет е смесен и с несъответствуваща подготвителна стратегия, която в допълнение изтощава тялото, то изгаря още повече калории и прави недостига голям, проблемите стават съществени!

Е, време е за решение! В тази публикация ще намерите обяснение по какъв начин тъкмо крайните нискокалорични диети вредят на метаболизма и по какъв начин да поправите негативните последици от това, с цел да можете да продължите успешно напред към задачата си.

За да намерим решение обаче, първо би трябвало да се срещнем с казуса:

Как вреди на метаболизма нездравословната диета?

Твърде постоянно дългите интервали на прекалено ограничаване на храната, в композиция с претрениране, изтощават метаболизма и го забавят. Повечето начинаещи стартират с концепцията, че диетата се базира напълно на елементарното предписание – яж по-малко, гори повече. И щом е по този начин – всичко е наред. За страдание, този метод на мислене е прекомерно далеч от истината. Но начинаещият към момента не го знае – неумишлено забавяйки метаболизма си, което води до закъснение и на резултатите – той започва да приема все по-малко и по-малко калории, а в същото време  усилва времето, прекарано в тренировки, с вярата да форсира процеса. И все пак кантарът все по-често се запъва на една и съща цифра и резултатите замират…

Това, което в реалност се случва, са внезапни и неподходящи промени на хормоналните равнища в тялото. С намаляването на признатата сила (калории), равнищата на някои хормони в тялото (Т3, Т4, лептин) стартират да понижават за реализиране на хомеостаза (стабилна среда).

В същото време заради липса на задоволително сила тялото се обръща към един от най-удобните си източници за нея – мускулната тъкан. Започва нейното разграждане, а това води до още по-забавен, затормозен метаболизъм.

Друга причина резултатите да се забавят е, че до момента в който тренирате все по-усилено, с цел да борите застоя, тялото става все по-издръжливо на натоварването, което поемате, и дейно в превъзмогването му. Това значи, че с придвижване на времето на него ще са му нужни по-малко калории, с цел да прави същата физическа активност, което значи, че ще е нужно или повече време за тренировки, или по-сериозно натоварване, с цел да се реализират същите резултати като първоначално. Но при изтощения и занимателен метаболизъм – тези решения почтено не са вид.

И последователно след дни, седмици или месец-два вследствие на непрекъснатото прекалено ограничаване на  в композиция с претоварване от тренировките идва срив – тялото няма повече сили и сила да се оправи с всичко това, появяват се пристъпи на обезсърчение, заспалост, неконтролируем глад… И човек се отхвърля, тъй като повече не може да го понесе.

Резултатът е изтощено тяло, посредствени, краткотрайни резултати и разубеждаване да продължиш да се бориш.

Но няма смисъл да се отхвърляме! Всяка неточност може да бъде поправена и този случай не прави изключение! След като към този момент знаем какво изтощава и затормозява метаболизма, е време да разберем какво можем да създадем, с цел да го изправим и да продължим напред.

Интересното тук е, че верният метод лежи на същите две основи – калориен банкет и тренировки. Ключовата дума тук обаче е: умерено! Умерен метод както при храненето, по този начин и при физическата интензивност, който освен ще ви помогне да поправите последиците от крайните диети, само че и ще ви обезпечи дълготрайни и здравословни резултати, които ще можете да запазите!

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР