Често пиша, че днешните деца са разглезени“, не отговарят на

...
Често пиша, че днешните деца са разглезени“, не отговарят на
Коментари Харесай

Две неща, които децата не прощават на родителите си

Често пиша, че днешните деца са „ капризни “, не дават отговор на критериите за образование, които ние, възрастните, считаме за верни, а също по този начин постоянно се ядосват на родителите си и от време на време крещят, че „ няма да не помнят обидите, няма да простят на родителите си и като цяло ги ненавиждат “.

Но има и други случаи. Действията на възрастните, които в действителност нанасят
психически контузии на детето. Детето може да разбере аргументите чак, когато порасне, само че да елементарни на родителите си – в никакъв случай.

1. Неспазени обещания

Не давай заричане, в случай че не можеш да го спазиш. Това е истина, която самите възрастни ни внушават от детството, нали? И те повтарят това на детето си още веднъж и още веднъж, изисквайки то да извърши обещанията си.

Въпреки това, самите възрастни постоянно ги нарушават и постоянно намират извинения – не
могат, някакви второстепенни аргументи пораждат и въобще: родителите имат толкоз доста проблеми, за какво децата се месят?

Един добър прочут към момента не е дал прошка на татко си, който му заречен да отидат на излет още в първи клас – споделил му, че към този момент бил огромен, щели да готвят рибена супа и да спят в палатка.

Той към този момент приключи учебно заведение, а с татко му по този начин и в никакъв случай не са ходили на излет, а, когато детето имало наивността да му припомня, татко му му се карал – имал доста задачки, нямал време и така нататък

Защо тази история е донесла на детето толкоз доста болежка, на бащата към момента не му
е ясно. По някакъв метод порасналото дете се пробвало да затвори този гещалт. И какво мислите? Баща му отново го засрамил – по какъв начин може човек да бъде толкоз отмъстителен?

2. Пренебрежително отношение на възрастните към децата си

Да, знам, в този момент мнозина ще се възмутят – защо би трябвало да почитаме децата, та те са
още дребни?! Така мислят множеството хора, за жалост.

Колко родители не почитат детския труд (колкото и неуместно да звучи), не правят оценка
желанието на децата да оказват помощ и даже не осъзнават какъв брой е значимо да ги хвалят, а не да им се присмиват, когато едно дете им показа своето създание – рисунка, да вземем за пример.

Пример от живота: отлична майсторка, която в този момент прави доста красиви кукли и ги продава на колекционери в чужбина (така е по-изгодно), през цялото си детство тя криела творенията си от родителите си. Защото майка й й казвала, че роклите, които шиела за куклите, са грозни, а татко й й се карал, че губи време на вятъра, вместо да учи математика и да запише счетоводство.

Един ден татко й, сърдит, споделил на вуйчо й, че имал сполучливи деца, а неговото – глупаче, губело време за нелепости. На масата. На рожден ден. Пред всички родственици и щерка си. И той я посъветвал да вземе образец от братовчедите си, че щели да реализират всичко в живота.

Е, майсторката премълчала, какво да направи?! В последна сметка татко й и майка й са
й родители. Обидата обаче останала.

Замисляли ли сте се какъв брой още такива случаи има?

Кажете ми почтено, сърдите ли се на родителите си? Ако да, защо?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР