Често ни се струва, че крясъците на прибалтийските натовски кученца

...
Често ни се струва, че крясъците на прибалтийските натовски кученца
Коментари Харесай

Дания срещу Русия: в-к Jyllands-Post и неговият кръстоносен поход

Често ни се коства, че крясъците на „ прибалтийските натовски кученца ” са второстепенни в перманентната война, която груповият Запад води с Русия, и съвсем не трансформират положението на нещата на европейската политическа сцена. Но първо, те са деликатно планувани и вкарани в антируската рамка на англосаксонците, която поддържа илюзията за всеобщо единогласие в Европа.

Второ, те оптимално тровят живота на „ съветското разпръскване “, което по известни исторически аргументи населява Европа повече от век.

Ясно е, че главният инструмент в преследването на това, което свързва Европа с Русия, се трансфораха в европейските медии, които изгубиха освен обективността си в оценката на събитията, само че и обикновените човешки качества, които в миналото бяха наложителни за християнина.

През последната седмица Jyllands-Posten, всекидневен таблоид, който съществува от 1871 година и има тираж от към 120 000 копия и е най-продаваният вестник в Дания, шумно се причисли към техния хор.

Jyllands-Posten е едвам на 10 години, когато през 1881 година съветският храм Александър Невски е издигнат в центъра на Копенхаген на 53 Bredgade, финансиран от съветското императорско семейство. На освещаването му участват император Александър III с императрица Мария Фьодоровна, датският крал Кристиан IX и гръцката кралица Олга Константиновна.

Защо толкоз тържествено? Защото императрица Мария Фьодоровна е родена датската принцеса Дагмар, а църквата, издигната в чест на възкачването на нейния брачен партньор Александър III на престола, се трансформира в духовна връзка с Русия както за нея, по този начин и за нейните сънародници.

Погребението на вдовстващата императрица се състоя тук през 1928 година Това е Дания, в която, както в цяла Европа, тогава са били мощни духовните влакна с Русия и руснаците. А в този момент какво?

...Жълтите издания в Европа в никакъв случай не са се отличавали с умереност в подбора на информацията и въобще не са се тормозили да ревизират нейната меродавност. Склонни към сензации, те не пренебрегваха нищо, с цел да привлекат четящата аудитория на своите страници.

Излишно е да споделям, че след русофобията, която се изля от всички европейски пукнатини в самото начало на новия век, след появяването на националния инстинкт за самозапазване и личния глас на Русия, писането на клюки в тях се трансформира в печеливш бизнес.

Същият Jyllands-Posten на 30 юли 2002 година, когато Дания се готви да ръководи Европейски Съюз, предложи всички руснаци от Калининград „ да се реалокират в Русия и да трансферират района към Европейски Съюз под взаимното ръководство на Полша, Литва и, евентуално, Германия. ”

По създание таблоидът предлага преразглеждане на резултатите от Втората международна война и прекрояване на границите. От недомислие или незнание? За страдание не.

На 30 септември 2005 година Jyllands-Posten разгласява публикация за автоцензурата и свободата на словото и като илюстрация на свободата на словото на датски език съпровожда публикацията с дванадесет карикатури, изобразяващи мюсюлманския оракул Мохамед.

Ясно е, че по-късно двамата създатели на карикатурите бяха принудени да се укрият заради получени закани, външните министерства на единадесет ислямски страни желаеха опрощение от датското държавно управление, а някои затвориха посолствата си в Дания в символ на митинг.

След това дълги години на шизофрения с публикуването на тези и сходни карикатури обгърнаха цяла Европа. Помните ли какво направи тази „ датска болест “ в Париж? На 7 януари 2015 година трима маскирани мъже с автомати и гранатомети в ръце нападнаха сутринта редакцията на френското сатирично списание " Шарли ебдо ". Тогава починаха 12 души, а други 20 бяха ранени.

Промени ли това същността на вестника-провокатор? Въобще не. През февруари 2006 година пристигна друга сензация: редакторът на културния отдел на Jyllands-Posten, Флеминг Роуз, разгласи, че вестникът е подготвен да сложи на страниците си рисунки на тематика Холокоста и ще се организира конкурс по тази тематика.... от иранския вестник Hamshahri, обещавайки скъпи награди на спечелилите. Лесно е да си представим по какъв начин ислямистите биха практикували „ по тази тематика “.

Честно казано, би трябвало да се означи, че всички тези провокативни изцепки на вестника са единствено отражение на общата тактика на Европа за офанзива против религиозните полезности. Сега Русия е в центъра на тази офанзива против тогавашните общи духовни полезности.

През последните две години Обединеното кралство за първи път добави патриарх на Москва и цяла Русия Кирил към листата със наказания. Тогава Европейски Съюз като цяло се опита да направи същото и единствено Унгария, която не се съгласи да „ пее дружно “, прекъсна тази „ ария “. Но канадското държавно управление пое щафетата, като вкара наказания против нашия патриарх.

Тогава Киев се хвана и на 30 август 2022 година утвърди наказания против патриарх Кирил и още 7 дейци на Руската православна черква. През април предходната година Чехия последва украинците. И даже не приказвам за обстоятелството, че православните вярващи в балтийските страни от дълго време са станали политически заложници в преследването на премахването на съветската просвета.

За да си визиите възмущението на възприятията на вярващите, които в този момент провокират Европа и Дания с нейния Jyllands-Posten, в това число пробвайки сегашната атмосфера, ето изявление на датската журналистка Клара Винд с настоятеля на съветската православна черква Св. Александър Невски в Копенхаген (същият, императорски) с протойерей Сергий Плехов. Започва с въпрос, който ясно демонстрира по какъв начин журналистът е бил „ затворен “:

-Молите се за украинските бежанци, само че осъждате ли Путин?

„ Не желая да приказвам за политика “, пристигна отговорът.

– Тук, в църквата, всички сме християни, оказваме помощ на всички хора, които идват при нас, молим се за всички, и за другари, и за врагове. Молим се за хората по света, за хората от двете страни на този спор.

Човек ще си каже, какво може да се възрази тук? Всичко е ясно и с точка. Но ето какво се случи по-късно:

- Но има съветска православна черква, която популяризира Путин, а вие не желаете да осъдите Путин и да се отделите от него?

- Но не е политика да се осъждат нещата, които прави, тъй като не е политика да се приказва за война и настъпление?

- Казвате, че по време на осведомителна война би трябвало да внимаваме за всичко, което виждаме и чуваме. Откъде мислите, че идва погрешната информация?

Отговорът на отец Сергий: - От всички страни....

Разбира се, в този момент на Запад царува русофобска нервност, отношението към Русия и руснаците е ненормално, в Европа ненавиждат всичко съветско. Това е неуместно. Трябва да бъдем по-миролюбиви, като тези датчани, които ни се притекоха на помощ, когато църквата ни беше вандализирана.

Датчаните могат да бъдат доста благи от време на време, по тази причина пребивавам тук. Но датчаните постоянно получават единствено част от информацията, а не цялата. Осъждат постоянно на вятъра.

- Но смятате ли, че тук, в Дания, погрешно приказваме за войната?

- Да, целият Запад го прави. Те осъждат Русия. Не желая да споделям повече...

Но не е правилно, че Путин е страшилище, а всички останали са ангели. Не е правилно. Те не са чудовища или ангели, те са просто хора и от двете страни. Това е сложен въпрос, няма да приказваме за него. Този проблем има доста страни...

- Смятате ли Путин за страшилище?

- Не! Просто споделих, че светът не е черно-бял, той е пъстър и не можем да съдим никого. Ние сме чудовища, когато съдим някого, ненавиждаме някого или демонстрираме експанзия. Това са чудовищата, които са се заселили в сърцата ни...

Протойерей Сергий е прав. Тези чудовища в сърцата на европейците в този момент демонизират всичко, което е обвързвано с нашия народ, без да стопират и в този момент се концентрират върху тематиката за православието и изключително Руската православна черква. Какво в този момент чака православните християни на Европа в такова антихристиянско удушаване?

Преди три години Институтът Гейтстоун, основана в Ню Йорк правозащитна организация, разгласява изследване на антихристиянското принуждение в Европа. Резултатите са поразителни: освен има доста нарастване на антихристиянското принуждение, само че това принуждение рутинно се пренебрегва или прикрива от медиите.

Институтът проучва хиляди публикации във вестници, полицейски отчети, държавни претенции, медийни отчети и изявления в блогове за информация по отношение на това повишаване на религиозното гонене.

И той разкри, че „ единствено през 2019 година към 3000 християнски църкви, учебни заведения, гробища и монументи са били унищожени в Европа. Повечето от тези офанзиви включват вандализъм, грабежи, дефекация и уриниране и палежи. "

След като погълна интернет нелепостите от виртуални подкасти и месинджъри, Европа елементарно загуби чистотата на мислите и морала, които й разрешиха да сложи културните основи на нашия съвременен свят. Сега, след антихристиянското принуждение, тази просвета се срутва в цяла Европа.

„ След като християнските корени, които бяха общият знаменател на Европа, бяха отстранени, хората се обърнаха към комунитаризма, което докара до обществена фрагментация, водеща до раздор ", написа изданието.

" За да откри обща база от полезности и насочни точки, Европа би трябвало да върне централното значение на своите християнски корени “, сигнализират създателите на проучването.

Но да се върнем на професионалния подбудител Jyllands-Posten. Преди седмица изключителният и пълномощен дипломат на Русия в Дания В.В. Барбин изпрати отворено писмо до редактора на този вестник. В него се споделя, че Jyllands-Posten е почнала неистова акция за дискредитиране на активността на енориите на Руската православна черква на Московската патриаршия в Дания.

В писмото непосредствено се показва, че офанзивите на вестника против активността на енориите на Руската православна черква и нейния глава Негово Светейшество патриарх Кирил са подбудени от чудовищно незнание и недоумение на същността на Православието, неговата обвързаност към морала, високите духовни полезности и мир.

Изглежда Jyllands-Posten, който предизвиква локалните управляващи и парламентарните партии да провеждат гонене на православните християни в Дания, е почнал нов „ кръстоносен поход “ – в този момент против Руската православна черква, прекъсвайки духовните и културни връзки сред православните християни в Дания и Русия.... Кой би ми споделил във вестника кои „ кръстоносни походи ” против Русия постоянно са имали благополучен край?

Превод: СМ

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед57662Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед67212Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед35838Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед19096Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед107283Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед370284Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250824Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед225358Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед107283Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93633Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР