Често ни казват, че ако мислим с главата си, можем

...
Често ни казват, че ако мислим с главата си, можем
Коментари Харесай

Истината за това ще станете ли милиардери, ако се трудите упорито

 Стийв-Джобс

Често ни споделят, че в случай че мислим с главата си, можем да реализираме каквото пожелаем. Затова не е учудващо, че доста хора считат, че упоритият труд в бизнеса ще ги докара до финансов триумф. Когато потребителите на уеб страницата Quora попитали може ли да се стане милиардер с помощта на упорита работта, създателят Джъстин Мъск дал простоват отговор:

Не.

Едно от многото качества, които отличават self-made от другите хора е тяхната дарба да задават верните въпроси. А това е погрешен въпрос. Това не значи, че е неприятен въпрос. Той просто не кара дълбоките елементи на вашия мозък да работят, с цел да ви оказват помощ – да ви осени прозрението.

Вие сте решителни. И какво? Вие към момента не сте взели участие в надпревари голи във вода, цялостна с акули. Ще бъдете ли толкоз решителни, когато ви захвърлят на уединен остров, дезориентирани и окървавени, изтощени и обезверени, гледащи към хоризонта без признаци на избавление?

Живеем в просвета, която популяризира решителността и упоритата работа, само че помнете: това са качества, които ви разрешават да останете в играта откакто множеството са се отказали или до момента в който някой по-голям и по-силен не ви грабне и не ви върне назад в морето.

Решимостта и упоритият труд са нужни, само че са минимални условия. Дори са абсолютният най-малко.

Много хора работят настойчиво и не по своя виновност, а заради неприятен шанс, неправилна конюнктура, неудачни условия и едвам съумяват да оцелеят.

Как да употребявате дейно своето време и работа?

Отместете своя фокус от това какво желаете (милиарди долари) и по-задълбочено и се пробвайте да разберете от какво се нуждае светът.

Запитайте се кой ваш капацитет е толкоз неповторим, безапелационен и потребен, че нито един компютър да не може да ви размени, никой не може да открадне вашия артикул и да го направи по-добър, а по-късно развийте този капацитет.

Изберете едно нещо и станете занаятчия в него. Изберете друго нещо и станете занаятчия още веднъж. Когато станете майстори на два свята (да речем, инженерен и делови), ще можете да ги обедините по този начин, че:

а) да представяте свежи мисли във всеки един от тях, с цел да имате хрумвания, които никой не е виждал преди.

б) да създавате конкурентно предимство, с цел да може да се придвижвате сред световете, говорейки и на двата езика… да смесвате детайли с нова съзидателна проницателност, до момента в който не се разсъните с прозрението, което ще промени живота ви.

Светът няма да даде милиард $ на човек, тъй като този човек ги желае или работи толкоз крепко, че усеща, че ги заслужава. Светът не се вълнува от това какво желаете или заслужавате.

Светът ще ви даде пари в подмяна на това, че, съгласно него, имате огромна стойност: нещо, което трансформира аспект от културата, преработва познатата ни история или внася нещо ново, нещо, което трансформира мисленето и всекидневието на хората.

Тук няма джипиес, няма проект: доста хора ще ви дадат доста препоръки и множеството от тях ще са неприятни, а доста от тях ще са хубави, само че би трябвало да си изясните по какъв начин това не важи за вас, като погледнете от различен ъгъл на нещата.

И ще вършиме това сами, до момента в който не развиете харизма и престиж за привличане на гениите, които ще тръгнат след вас.

Имайте храброст. Ще ви е нужна.

И шанс. И той ще ви би трябвало.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР