Често домакините допускат непоправими грешки при пране в перална машина,

...
Често домакините допускат непоправими грешки при пране в перална машина,
Коментари Харесай

Грешките, с които всяка домакиня съсипва не само пералнята, но и дрехите

Често домакините позволяват непоправими неточности при пране в перална машина, за които даже не си дават сметка. И в тази ситуация те се отразяват отрицателно освен на уреда, само че и на облеклата.
Ето къде най-често бъркаме при прането в пералня:
 Ето по кое време и по какъв начин би трябвало да почиствате пералнята си Ето по кое време и по какъв начин би трябвало да почиствате пералнята си
Пералнята е жизненоважен, само че капризен асистент. За да избегнете повредата ѝ, би трябвало единствено да следите твърдостта на водата и качеството...
1. Използване на прекалено много прахуляк
Употребата на прекалено много прахуляк вреди на тъканите. Тъй като пералнята не съумява да изплакне добре облеклата, той се задържа в техните гънки и шевове, а това се отразява отрицателно на метода, по който наподобява тъканта.
В този случай и петната не се почистват добре. 
2. Неправилно подбиране на облеклата преди пране
Много домакини перат по едно и също време внимателно долни дрехи и блузи с облекла с железни копчета или ципове. Препоръчително е преди пране да сортирате облеклата освен по цвят, само че и по материал.
 Ако сложите топче от алуминиево фолио в пералнята, ще стане ЧУДО Ако сложите топче от алуминиево фолио в пералнята, ще стане ЧУДО
Знаете, че пералнята е оня електроуред, без който нито една модерна стопанка няма да оцелее. Това е един от най-верните ни помощниц...
3. Препълване на пералнята
Друга сериозна неточност, която домакините позволяват, е препълването на пералнята в желанието си да изперат повече облекла едновременно. 
В този случай облеклата освен се заплитат, раздират и опъват, само че и пералнята може да се повреди.
4. Пране на чорапи и сутиени без специфична торбичка
Ако нямате навика да употребявате специфични мрежички за пране, в най-хубавия случай чорапите ще се заплетат на възел, а в най-лошия - банелите на сутиена ще излязат. 
 Как да почистите напълно пералнята? Как да почистите напълно пералнята?
Пералнята, както всеки различен домашен апарат, би трябвало постоянно да се почиства и поддържа. Това е изключително значимо за устройства, които са в п...
5. Нередовно разчистване на пералнята
Отделението за прахуляк и омекотител би трябвало от време на време да се измива усърдно, а гумата на барабана да се забърсва след всяко пране.
Веднъж на всеки четири месеца е добре да стартирате цялостен цикъл на пране без да поставяте облекла в барабана на пералнята.
Ако въпреки всичко сте позволили неточност и облеклата ви от деликатна материя не наподобяват добре след пране, приложете следния трик - незабавно след изваждането им от пералнята ги сложете върху чиста и суха забрадка. Внимателно ги увийте в нея и притиснете. Оставете ги да изсъхнат върху кърпата.
Също по този начин е значимо да употребявате верните закачалки при сушене на облекла. Панталоните и полите ще се намачкват по-малко и ще се гладят по-лесно, в случай че след пране ги поставите на специфична окачалка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР