Често децата са просто оправдание за нежеланието на възрастните да

...
Често децата са просто оправдание за нежеланието на възрастните да
Коментари Харесай

4 сериозни причини да не оставате заедно заради децата

Често децата са просто опрощение за нежеланието на възрастните да поемат отговорност и да пренесат на плещите си отрицателните последствия от един бракоразвод в името на по-доброто и по-спокойно бъдеще, в което истината и щастието са вероятни.

Изумително е какъв брой доста хора са склонни да вгорчат личния си живот и този на децата си, оставайки дружно под предлог, че го вършат точно „ поради децата “.

Факт е, че всяко дете живее най-добре с двамата си родители. Но когато ситуацията е такова, че сред майката и бащата от дълго време няма никакво съгласие, да не приказваме за обич, нито пък някаква бледа вяра за такова, раздялата е на-доброто решение за всички.

Често децата са просто опрощение за нежеланието на възрастните да поемат отговорност и да пренесат на плещите си отрицателните последствия от един бракоразвод в името на по-доброто и по-спокойно бъдеще, в което истината и щастието са вероятни.

Ето 4 съществени фактора, които подсказват, че „ дружно поради децата “ не може да бъде задоволителна причина за взаимен живот с човек, с който съжителството е непрестанен компромис:

Децата постоянно знаят, че има проблем

Колкото и положителни артисти да сте, няма по какъв начин да скриете от своите деца, че в действителност не желаете да бъдете дружно.

Израстването в фамилна среда с двама родители е потребно и хубаво нещо, когато децата са очевидци на съгласие, обич и поддръжка и виждат по какъв начин техните родители се обичат между тях. Това няма по какъв начин да е по този начин, в случай че майката и бащата се държат като съквартиранти или се карат непрестанно.

Не давате здравословен образец за връзки

Знаем, че децата са склонни да копират родителския модел на взаимоотношения в живота си. Ако те са привикнали да живеят в конюнктура, в която общуването се базира на неистини и двуличие в името на това да се резервира цяло семейство, което от дълго време не действа действително като такова, а съставлява просто една реплика на връзка, това може да докара до придобиване на изкривени показа за връзките сред мъжа и дамата въобще.

При всички положения истината, даже мъчителна, е по-добро решение в дълготраен проект за децата, в сравнение с симулацията на естествен живот. Има подходи, с които една разлъка може да се заяви по допустимо най-щадящ детето метод във всяка една възраст.

Няма по какъв начин да отгледате щастливи деца, в случай че вие сте нещастни

Няма логичност в това да превръщаш себе си в трагичен човек, поради щастието на децата си. За дребните най-важно е да имат спокойни, задоволени и надлежно – съответни родители.

Човек, който непрестанно отсрочва и загърбвана личния си комфорт в името на децата, не може да бъде пълностоен в тяхното развъждане, тъй като всеки ден се сблъсква с доста повече стрес в опитите си да подценява потребностите си, в сравнение с един задоволен от живота си родител.

Понякога е доста по-добре едно дете да има разграничени, само че щастливи родители, в сравнение с такива, които живеят дружно с цената на непрекъснати страдания.

Децата ще израснат с възприятие за виновност

Винаги, когато в едно семейство има спорове и неразбирателства, децата изпитват възприятие за виновност. Ако дребните виждат, че родителите им не се схващат, карат се или просто са апатични един към различен, това ги кара да се усещат виновни, което може да е доста рисково за по-нататъшното им развиване като хора и да докара до компликации в общуването с бъдещи сътрудници.

Още повече, че в такава конюнктура те построяват у себе си убеждението, че персоналното благополучие не е приоритет и е прекомерно допустимо да повтарят модела на държание, при който човек би трябвало постоянно да се жертва в името на някого и нещо, колкото и малоценен да го прави това.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР