Често чуваме по новините, че водата от чешмата е напълно

...
Често чуваме по новините, че водата от чешмата е напълно
Коментари Харесай

Ето как да разберем дали водата от чешмата е годна за консумиране

Често чуваме по новините, че водата от чешмата е изцяло безвредна и можете да я употребявате. Да, това е хубаво, само че има и елементарни способи да разберете дали водата вкъщи в действителност е качествена. Все отново това е жизненоважен запас и както може да лекува, по този начин може и да ни разболее или да навреди на тялото ни в дълготраен проект. Ето по какъв начин да разберете, че водата вкъщи е качествена.

С бутилка

Това е най-лесният метод. Всичко, което би трябвало да извършите е да вземете бутилка и да я напълните с вода. Затворете и я оставете на мрачно място. Проверете водата след няколко дни. Ако на нея се появи наслойка, то водата не е годна за приложимост и качеството е доста ниско. Това значи, че в нейния състав имам доста железни соли.

Кипване

Това е различен елементарен метод да ревизирате дали водата е годна. Налейте в тенджера, оставете я да поври известно време на муден огън. След това я изчакайте да се охлади и излейте. Ако утайката е сива, това демонстрира високо наличие на калций, до момента в който жълто-кафявата е симптом на желязо.

Тест с калиев перманганат

Този тест е извънредно елементарен и можете да си го извършите сами вкъщи. Налейте в чаша калиев перманганат и капнете няколко капки вода. Ако тя се оцвети в розов цвят, тогава всичко е наред. Но, в случай че цветът е с жълтеникав нюанс, то качеството е незадоволително.
 Как да разберете дали чешмяната вода става за пиянство? Как да разберете дали чешмяната вода става за пиянство?
Никога няма да не помни историята на моята колежка за това по какъв начин инцидентно схванала за неприятното качеството на водата. Водата в дома й била сп...

Направете чай

Изсипете към пакетчето чай водата, която желаете да тествате. Ако цветът стартира да става по-наситен, то всичко е наред. Ако стои по-мътен, то това демонстрира високо наличие на соли и метали. Тази вода не е подобаваща за консумация.

Претегляне

Това също е елементарен метод. Смята се, че качествената вода е по-лека от наситената с метали и соли. Използвайте една и съща чаша и точна кухненска везна.

Огледална повърхнина

Още един елементарен способ. Пръснете няколко капки върху огледалото или друга повърхнина. Когато се изпари качествената вода, би трябвало да остави изцяло чисто огледало. Ако има мътни сектори, то най-вероятно тази вода е негодна.

Сапун

Използвате вода за разтварянето на сапун. Ако тя е чиста, то ще се образува пяна, само че в случай че има примеси – ще има твърди частици, като магнезий и калций.

Водата с примеси може да навреди на тялото ви и здравето. Използвайте тези лесни способи, с цел да сте сигурни, че имате качествена вода. С нея и ястията ще са ви по-вкусни, само че и всички в фамилията ви ще са здрави. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР