Често четете препоръки, че кожата има нужда от хидратиране и

...
Често четете препоръки, че кожата има нужда от хидратиране и
Коментари Харесай

Подхранване и хидратиране на кожата са две различни неща

Често четете рекомендации, че кожата има потребност от хидратиране и поддържане

Това са две обособени грижи, които изискват друг набор от козметика. Обичайният съвет на кожните лекари е вечер да храните кожата, а заран да я хидратирате.

2/3 от човешкото тяло е течност, само че с възрастта тя понижава. При новородено водата е 90%, при 50-го-дишен човек – единствено 55%. Водата в кожата е към 72%. И защото тя е бариерен орган, първа страда от дефицит на влага. Тогава се утежнява тургорът, не може да се пречиства от отрови, нарушава се микроциркулацията, от която зависи тенът на лицето. Появяват се отоци под очите, тъй като лимфата не работи добре. Намалява синтезът на колаген и еластан, процесите на регенерация. Особено с напредването на възрастта хидратирането на кожата с подобаваща козметика става наложително.

Смисълът от подхранването е кожата да получи жизненонеобходимите субстанции

Така тя ще може да извършва защитните си функционалности, да се възвръща и да наподобява свежа. Кожата не може единствено с вярно меню да получи всичко, което й е належащо – получава храна на остатъчен принцип, едвам откакто са задоволени потребностите на всички вътрешни органи.

Дерматолозите поучават дамите да не подценяват нито хидратирането, нито подхранването на кожата си. Те акцентират, че в козметиката за поддържане значими са качествените мастни киселини, изключително за суха и стара кожа. В така наречен хидрофилни двуфазни средства има масло и вода, а това дава опция да се съчетаят двете грижи. Удобни са и лесни за носене, нужни са за антиейдж грижа, тъй като старата кожа има потребност от непрестанно хранене и хидратиране. Помагат и при мазна и комбинирана кожа За естествената и суха обаче си остава по-добро разделянето на вечерен и дневен крем.

Какво би трябвало да съдържа козметиката, с цел да сте сигурни, че дава нужното на кожата ви?

В хидратиращата би трябвало да има глицерин, хиалуронова киселина, екстракти на растения и водорасли, овлажнители.

Подхранващите кремове би трябвало да включват доста витамини, омега киселини, липиди, ефирни масла, аминокиселини.

Помогнете си с маски

Освен постоянно да нанасяте на лицето си вярно подбрани кремове, би трябвало да добавите маски с хидратиращ и подхранващ резултат.

Облепиховото масло чудесно възвръща водния баланс в кожата. Маската с него е идеална при суха кожа, само че може умерено да се ползва при естествена и мазна. Към 1 ч.л. масло прибавете 1 ч.л. течен мед, 3 с.л. авансово затоплено мляко, разхвърляно добре с 1 ч.л. извара. Леко затоплете маската на водна баня и намажете на лицето, без зоната към очите. След 15 минути измийте с хладка вода.

Ще подхраните чудесно лицето с маска от по 1 ч.л. мед и извара, 2 с.л. плодово пюре (банан при суха кожа и цитруси при мазна), 1/2 ампула витамин А и няколко капки масло от гроздови семки. При стара кожа с дълбоки бръчки сложете и 1 ч.л. коняк. Разбъркайте добре, нанесете на лицето и измийте след 15-20 минути.

Всеки ден може да натривате лицето със зехтин, който работи сложно – храни и задържа влагата в кожата. Най-напред би трябвало да загреете маслото на водна баня. Втрийте го по масажните линии на добре почистено лице. След 15 минути попийте със салфетка непоетото.

Инфо: skin.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР