Честните, прозрачни и легитимни избори ще са приоритет и на

...
Честните, прозрачни и легитимни избори ще са приоритет и на
Коментари Харесай

Обратно на работа: След клетвата кабинетът „Янев 2“ се събра на първото си заседание

Честните, транспарантни и законни избори ще са приоритет и на новия длъжностен кабинет. Трима са новите министри - на финансите, стопанската система и превоза. Президентът Румен Радев на церемонията през днешния ден не даде пояснения за рокадата.

След клетвата в президентството служебното държавно управление се събра и на първото си съвещание. На първото държавно съвещание малко след клетвата бяха признати 26 решения.

Снимка: bTV

С думите „ чака ни доста работа “ Стефан Янев влезе в Министерския съвет за повторно като длъжностен министър председател. Днес се организира и първото съвещание на новото служебно държавно управление. Министрите получиха копия от Конституцията, с цел да знаят какви са най-важните стъпки, които би трябвало да следват.

Приготовленията за новия остарял длъжностен министър председател започнаха рано сутринта. Официалната част обаче се ограничи единствено до аления килим. Тъй като Стефан Янев този път поема властта от себе си. Церемония по приемане и предаване нямаше.

При първото му влизане като длъжностен министър председател той наследи поста от Бойко Борисов.

Снимка: bTV

От през днешния ден имаме ново служебно държавно управление.

Пред министрите при провеждането на първото съвещание Янев регистрира, че предстоят тежки месеци поради Коронавирус пандемията. Организирането на следващите избори е значима задача, само че има и наследени проблеми още от кабинета “Борисов”, които са мъчно решими.

„ Такъв е въпросът с неизплатените средства на строителния отрасъл, само че освен. Той е един от многото проблеми, за които имам чувството, че са заложени целеустремено с концепцията да излязат на напред във времето тъкмо в избран миг - по време на служебното държавно управление. Същото е и при енергетиката “, сподели Янев.

Новите трима министри се показаха пред сътрудниците си, а на към този момент някогашните Стефан Янев пожела триумф. Сред първите решения на кабинета беше това за прекачване стопанисването на оградата по турската граница от регионалните управи към Министерство на вътрешните работи.

„ Има пробиви, има потребност от възобновяване и това би трябвало да бъде осъществено в топлите месеци на есента и да може да го създадем и по-надеждно “, сподели вътрешният министър Бойко Рашков.

В последна сметка аленият килим беше спретнат и Министерския съвет мина в работен режим

Сред първите решения - удължава се онлайн преброяването, което Национален статистически институт организира до края на месеца, а собствеността върху оградата по границата се трансферира на Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР