Честите ремонти по пътищата, незавършената магистрала Хемус“ и по-високите разходи

...
Честите ремонти по пътищата, незавършената магистрала Хемус“ и по-високите разходи
Коментари Харесай

Самолет или кола: Как българите пътуват до морето тази година?

Честите поправки по пътищата, незавършената автомагистрала „ Хемус “ и по-високите разноски за гориво са измежду аргументите от ден на ден българи да избират да летят до Черноморието. Анализ на онлайн платформата за образуване на пътувания eSky сочи, че тази година ползата към вътрешните полети до морето е засилен, без значение дали става въпрос за бизнес пътешестване или отмора.
Разходите и времето за пътешестване с автомобил
Средностатистическият българин ще се наложи да заплати към 92.16 лева в посока до Бургас и 115.20 лева в посока до Варна, в случай че автомобилът му е на бензин, при междинен разход от 9 л/100 км. Въпреки че самолетните билети до двете морски дестинации са по-високи, то времето за пътешестване е доста по-кратко.

Пътят до Бургас е приблизително към 3 часа и половина с кола, само че и тази година автомагистралата е в поправки и има сектори, които затрудняват придвижването. Така в по-натоварените дни и часове, изминаването на пътя до Бургас може да отнеме и до 5-6 часа. От друга страна, пътят до Варна е най-малко 5 часа, без да броим натоварения трафик до такава степен и ремонтите по към момента незавършената автомагистрала „ Хемус “. Така пътят до Варна се надминава даже 6-7 часа.

Заради всички тези провокации, търсенето на вътрешни полети пораства изключително в интервала април – юни. През май и юни търсенето на полети към Варна е най-засилено, сочат данните на eSky. Данните за Бургас сочат, че множеството хора имат интерес за полет до града, само че най-вероятно в противоположна посока до София избират рейс или различен тип превоз.


Полетите до Варна и Бургас
По маршрут София – Варна нискотарифни превозвачи извършват полети всяка сряда и неделя. През юли пътуването в двете направления сред София и Варна ни коства най-малко 65 евро, а през месец август цената пада на 40 евро. Полетите се извършват до края на октомври, като цените за септември и октомври са по-изгодни – има предложения, започващи от 30 евро за двупосочен. В цените не влиза спомагателното възнаграждение за багаж.

Ситуацията с полетите по маршрута София-Бургас е малко по-различна. Линията се поддържа от националния ни транспортьор – Bulgaria Air, като честотата на полетите е доста по-наситена. Ако желаете да пътувате до Бургас със аероплан, можете да го извършите във всеки един ден от седмицата. Цените за полетите са малко по-високи, само че пък включват кабинен багаж. Двупосочните самолетни билети до Бургас стартират от 110 евро и цената им е без особена смяна през месеците юли и август.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР