Честита Нова година, уважаеми читатели и потребители на Actualno.com. Дано

...
Честита Нова година, уважаеми читатели и потребители на Actualno.com. Дано
Коментари Харесай

Честита Нова година!

Честита Нова година, уважаеми читатели и консуматори на Actualno.com . Дано тази година е по-добра от предходната и нека имаме повече предпочитание да я създадем по-добра.
2019 година ще е добра, в случай че всеки от нас успее да направи най-малко една крачка към щастието. Щастието е нещо строго самостоятелно и мъчно може да се опише, само че никой не може да го сбърка. Щастието е усмивката на обичания човек, насладата в детските очи, умилението в очите на родителите след следващата детска беля, удовлетворението от сътвореното от теб в помощ на някой различен и изобщо толкоз още доста неща, че няма да ми стигне един живот да ги опиша.
Най-важното е да не забравяме - нашето благополучие не трябва да е за сметка на нечие друго, тъй като рано или късно това, което считаме за благополучие, ще се разпадне.
Не бива обаче да не виждаме, да забравяме и подценяваме делата на тези, от които в последна сметка зависи щастието на всички - тези, които са отпред, въпреки да не заслужават. И да не позволяваме да ни вършат на маймуни - тъй като в случай че не почитаме себе си, няма по какъв начин да почитаме и другите. Нека не си мълчим, когато не би трябвало, да задаваме въпроси, когато се съмняваме и да не разрешаваме на идиотите да се трансформират в гении - това е сигурна рецепта за бягство от благополучие. Примери безчет - когато банките в България премълчават преимуществата на платежен инструмент, който е основан от Европейския съюз с концепцията да е в услуга на елементарния човек, най-малко да го кажем. Когато ръководителят на сякаш висшия знак на демокрацията в България т.е. Народното събрание Цвета Караянчева разказва 40 лв. като най-малко 4000, с цел да отбрани " стабилността ", най-малко да се възмутителен. Когато Путин се хвали с хиперзвукова ракета, само че не изяснява от какъв материал е направена тази ракета, че да издържи полет със скорост Max20, който ще докара до нагряване на " оръжието " от 27 000 градуса по Целзий (температурата на повърхността на Слънцето е 5780 градуса по Целзий), най-малко да попитаме - може би Владимирович ще последва Ким Чен Ун и ще прати човек на Слънцето? Когато Тръмп отиде в Ирак и за Коледа пусне в Twitter видео, с което разкрива самоличността на бойци на " тюлените ", да не пропуснем най-малкото да си помислим за него като за претендент за Четвърти километър и да отречем всевъзможни " български " разновидности на " президент-бизнесмен-милиардер-технократ-идиот ". И когато Юнкер го стегне ишиаса, да му препоръчаме дълга рехабилитация.
Досадно е, знам - да приказваме за морал и полезности тъкмо в този момент. Да се убеждаваме още веднъж, че моралът и полезностите са пътните знаци по пътя към щастието. Но по кое време ще е задоволително да приказваме, щом към този момент почнахме старателно и да не ги виждаме? Докато " Честита Нова година " просто ще значи единствено и само " Честита предходна "? Колкото и да е неприятно, няма различен метод - каквото сами си създадем, различен не може да ни го направи. Затова - поисквам на всички да не бягаме от неприятното, тъй като другояче то ще ни скапе приятното. И доста, доста здраве - наздраве!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР