Честит ден на Европа, българи! И поне днес не се

...
Честит ден на Европа, българи! И поне днес не се
Коментари Харесай

Погребаха Каролев в затворен ковчег

„ Честит ден на Европа, българи! И най-малко през днешния ден не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее ”, написа за последно Каролев на стената си във фейсбук, преди да оплети към пропастта, където мобилните оператори нямат обсег и това в допълнение затруднява издирването в следствие. Денят е 9 май и бъбривият финансист надали подозира, че ще бъде й последният му в схващане на Земята.

И въпреки че има дълъг опит в карането на сноуборд в региона на връх Тодорка – Пирин планина, белята става. Спасителите означават, че е късметлия, тъй като въпреки всичко е имал късмет да бъде открит. Планинарите и различен път са го виждали по билото, имал опит с хребетите, скалите, камъняците и в никакъв случай не подценявал силата и величието на природата. Били сигурни, че е наясно с заплахите, които неразтопените снегове крият, както и от вероятността да се появи лавина.

Цели 6 месеца Владимир Каролев изкара, без въобще да пристигна в схващане. Последните два месеци лекарите бяха безапелационни, че животът му е в ръцете на Бог. Имаше моменти, в които даже се надяваха, че ще се разсъни, тъй като оперираният му гален в „ Пирогов ” бил възобновен, както и множеството други вътрешни контузии. Нямало проблем и с костната система на икономиста, тъй като всичко зараствало съвършено.

Организмът на Владо бил мощен. Въпреки полаганите старания обаче той губел телесна маса, въпреки че в никакъв случай не е бил цялостен, съумял да се докара до кожа и кости... В последните си дни тежал под 50 кг. Близките му се надавали на знамение, въпреки че вътрешно предусещали нещастието. В нощта на 21 октомври сърцето предало някогашния царист в стаята му в „ Токуда ”, където бил изместен.

60-годишният мъж ще остане вечно в най-новата икономическа история на страната с паметни оферти, като това да ограничи безразборната раждаемост. Това по думите му трябваше да стане, като се понижи срокът, в който страната дава пари на младите майки, тъй като имало дами, които са трансформирали раждането в специалност. Каролев с математическа акуратност бе пресметна парите в хазната по пера и решил на какъв брой българчета ще може да се оказва помощ.

Негово бе и предлагането първият ден от болничния да не се заплаща нищо. Така икономистът агитираше за борба с подправени документи, които лекарите всеобщо издават. Каролев е и индивидът, който обществено обърна внимание и подсети българите, че би трябвало да четат дребните букви в договорите за заем. „ Дяволът се крие в детайлите ”, майтапеше се специалистът, до момента в който разясняваше къде са уловките, заложени от банките. Той съветваше хората да не се оплакват, тъй като българинът бил по-малко задлъжнял финансово от германеца и американеца, писа Уикенд.

В качеството си на капиталов банкер измежду измененията постоянно пътувал до Лондон. Там се срещнал с принц Кирил – един от синовете на Симеон Сакскобургготски. Благородникът също бил капиталов банкер. Владо кардинално бил с десни убеждения и до известно време симпатизирал на Иван Костов. Но схванал, че той в действителност крие в себе си леви възгледи.

„ Малко по-късно Кирил стана съветника на Петър Стоянов. И той ме потърси при едно от пътуванията си в България. Даже аз го срещнах с огромната щерка на Иван Костов – Яна, която е доста интелигентна и образована жена. Това беше малко след 1997 година През пролетта на 2000 година бях чул, че царят ще се връща, само че не мислех да се занимавам с политика. И тъй като бях доста деен по линия на самодейността „ Великден ”, ме потърси Миро Севлиевски. Попита ме дали съм царист или костовист. Казах му, че не съм костовист – бях почнал обществено да приказвам за нещата, които прави Костов, само че не съм и царист, тъй като не познавам Негово величество, а и ми е все тая дали ще е царство или република. Така участвах в основаването на икономическия екип на Национална движение „Симеон Втори" и в предизборната акция на партията. Към края на 2002 година започнах леко да се отчайвам, само че не от царя – на него съм почитател, а от хората, които се залепиха за него, с цел да имат кяр ”, коментирал е типичния си леко пиперлив жанр Каролев.

Владимир Каролев е роден е на 31 юли 1961 година във Варна и е приключил Международни стопански връзки във ВИИ „ Карл Маркс ” – настоящия УНСС в София, с две специалности - МИО и „ Икономическа публицистика ”. През 1993 година прави магистратура по бизнес администрация в Канада.

Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 90 години като създател на публикации по стопански тематики, оповестени в периодическия щемпел. Бил е за малко и стажант във вестник „ Спорт ”.

През 2001 година става деен участник в предизборната акция на Национална движение „Симеон Втори". Две лета по-късно е определен за общински консултант в София от листата на Национална движение „Симеон Втори". След това е преизбиран за общинар още няколко пъти. През есента на 2011 година Владо е кандидат-кмет на София, повдигнат от Национална движение „Симеон Втори", само че по този начин и не е определен за градоначалник. От брака си с Йорданка Каролева има две деца – Александър и Виктория Каролеви, които от години са устроили живота си в чужбина. Синът е в Лондон, а дъщерята в Париж. Финансисът бе изпратен в затворен ковчег и с църковно опело в столичния храм „ Света София ” на 24 октомври. Изпратиха го стотици другари.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР