Честа причина хората да идват на терапия е, че се

...
Честа причина хората да идват на терапия е, че се
Коментари Харесай

Пътища за бягство

Честа причина хората да идват на терапия е, че се усещат в ступор. За някои това чувство е обвързвано със скуката от всекидневието и животът им като че ли наподобява много предсказуем. За други това чувство е обвързвано с съответна обстановка - като работата, която ненавиждат или връзката, която ги оставя неудовлетворени. Когато се почувствате в застой, обаче, би трябвало да предприемете дейности, написа за Business Insider Ейми Морин - психотерапевт, лицензиран клиничен обществен служащ, треньор по психологична мощ и създател на интернационалните бестселъри. 

За благополучие, следните тактики могат да ви оказват помощ да се измъкнете от тази обстановка.

Определете няколко пътища за бягство

Винаги има най-малко няколко разнообразни решения на даден проблем. Разбира се, не всички от тях са положителни решения. Но когато за пръв път се пробвате да разгледате по какъв начин да се измъкнете от застоя, пробвайте да измислите повече хрумвания посредством брейнсторминг, даже някои от тях да ви се костват неприятни или даже налудничави. Създайте дълъг лист от тактики, които биха могли да ви оказват помощ да избягате от настоящата си обстановка. Включете хрумвания, които наподобяват ужасни, и такива, които може да наподобяват невъзможни (поне засега). Целта на този лист е мозъкът ви да осъзнае, че имате доста благоприятни условия.

Променете рутината

Докато рутините дейности могат да бъдат потребни за насърчаване на положителни привички, като вървене на фитнес всеки ден да вземем за пример, прекалената конструкция в живота ви може да ви накара да се почувствате роботизирани. Ето за какво би трябвало малко да измененията нещата, с цел да излезете от този цикъл. Правенето на нещата по друг метод оказва помощ на мозъка ви да погледне на въпросите от нов ъгъл. Това може да провокира нови хрумвания, да възпламени пристрастеността ви към нещо ново или да ви даде повече сила. Не е наложително да вършиме големи промени, и по-малките могат да бъдат ефикасни. Например, вместо да вечеряте, когато се приберете от работа, отидете на разходка. Или се запишете в клас, който ще ви помогне да научите нещо ново.

Предизвикайте се

Конкуренцията е превъзходен метод за прибавяне на гориво към угасващия огън. И не е наложително да се състезавате против никого. Вместо това можете да създадете предизвикателство, което е единствено за вас. То може да бъде обвързвано с съответен проблем. Може да се предизвикате да изплащате дълг на стойност 1000 $ за месец, в случай че имате финансови усложнения. Или просто бихте могли да създадете предизвикателство, което ви дава цел за достигане всеки ден като тичане на несъмнено трасе, с цел да видите какъв брой бързо можете да го извършите. Бягането всеки ден може да ви даде нещо, което да очаквате с неспокойствие, може да предложи чувство за достижения и може да провокира нови ползи в други области на живота ви, твърди Ейми Морин. 

Експериментирайте 

Не е нужно да се ангажирате да вършиме смяна, която ще продължи постоянно. Вместо това можете да проектирате вниманието си върху краткосрочни опити. Вижте дали те вършат живота ви по-добър или по-лош. Ако вашият опит прави нещата по-добри, придържайте се към него. Ако утежни нещата, направете нещо друго. Един подобен опит може да бъде дали носенето на друг вид облекла ви кара да се чувствате друго към себе си. Ако промяната на дрешника увеличи увереността ви, придържайте се към новите промени в облеклото ви. Ако не стане, направете нещо друго. Или бихте могли да изпробвате друга тактика за обществени медии за вашия бизнес в марките на една седмица. Поставете си цел да вършиме нов опит всяка седмица - без значение дали е обществен, бизнес, фитнес или финансов, и ще намерите способи да подобрите живота си.

Обърнете внимание на обществения си кръг

Хората, с които се заобикаляте, нормално оказват въздействие върху метода, по който виждате себе си и света към вас. Превключването на обществения ви кръг може да бъде един от най-бързите способи да се оттърсите от това въздействие. Потърсете способи да се свържете още веднъж с хора, с които сте изгубили връзка, или намерете способи да се запознаете с нови хора. Ако има хора, които усещате, че ви дърпат надолу, ограничете контактите си с тях или намалете тяхното въздействие върху вашия живот. Може да откриете, че това ви оказва помощ да се почувствате по-малко „ заседнали “ в даден стадий от живота си. 

Източник: Ейми Морин за Business Insider

Редактор: Нели Тодорова 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР