Чешкото правителство се съгласи да подаде оставка след изборите, заяви

...
Чешкото правителство се съгласи да подаде оставка след изборите, заяви
Коментари Харесай

Чешкият премиер Андрей Бабиш подаде оставката на правителството си

Чешкото държавно управление се съгласи да подаде оставка след изборите, съобщи министър председателят Андрей Бабиш, представен от " Франс прес ". Той дсопълни, че до преустановяване на активността си неговото държавно управление ще продължи с дейностите за преодоляване на обстановката с пандемията.

Бабиш съобщи, че е изпратил писмо с оставката до президента Милош Земан, който е в болница от 10 октомври. Обичайната процедура е оттеглящият се министър председател персонално да показа писмото на президента. Когато Земан одобри оставката, той ще изиска от кабинетът да продължи да си гледа работата до назначението на ново държавно управление.

Бабиш и неговите съидейници изгубиха изборите на 8 и 9 октомври от два блока опозиционни партии, които към този момент се договориха за сформирането на идващото държавно управление, отпред на което ще бъде Петр Фиала.

Във вторник Земан изиска от Фиала да води договаряния за съставяне на ново държавно управление
Не се оповестяват детайлности за болестта на президента, с изключение на изказване на един от лекарите, който съобщи, че става дума за заболяване на черния дроб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР