Чешкото правителство съобщи, че от 6 ч. тази сутрин ще

...
Чешкото правителство съобщи, че от 6 ч. тази сутрин ще
Коментари Харесай

Как светът се справя с Ковид-19

Чешкото държавно управление заяви, че от 6 ч. тази заран ще затвори множеството магазини и заведения за хранене като част от ограниченията за ограничение на разпространяването на новия ковид, съобщи Ройтерс.

Изключения се вършат за магазините за хранителни артикули, аптеките и бензиностанциите. В Чехия към този момент работи изключително състояние поради инфекцията, неразрешени са събиранията на повече от 30 души, възобновен е граничният надзор. 117 са случаите на инфектирани с рисковия вирус в Чехия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

От на следващия ден Саудитска Арабия стопира за две седмици всички интернационалните полети, с цел да ограничи разпространението на болестта, заяви през днешния ден държавната осведомителна организация СПА. Саудитска Арабия има 86 случаи на инфектирани с ковид.

От вторник Камбоджа, където са доказани седем случая на Ковид-19, престава да пуска чужденци, идващи от Германия, Италия, Испания, Франция и Съединени американски щати. Мярката ще важи 30 дни, заяви ДПА, цитирайки здравното министерство.

Кметовете на филипинската столица Манила и 16 нейни града спътници оповестиха, че постановат за през нощта полицейски час и приканиха моловете да затворят за един месец, заяви Ройтерс. Това стана, откакто в страната бе обявено за шести смъртен случай от ковид. Към вчерашна дата в източноазиатската страна имаше 64 случая на инфектирани. Ограничаването на придвижването през нощта ще важи от 15 март до 14 април. Ще се вършат изключения за някои чиновници. Нарушителите на възбраната няма да бъдат задържани, само че задачата е да се ограничи придвижването на хората. От на следващия ден се постановат и рестрикции за пътешестване по суша и въздух до и от Манила, където живеят 12 милиона души. Училищата ще останат затворени до 12 април. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР