Чешкият тенисист Иван Лендъл безспорно остави името си в историята

...
Чешкият тенисист Иван Лендъл безспорно остави името си в историята
Коментари Харесай

Лендъл назова своя идол

Чешкият тенисист Иван Лендъл несъмнено остави името си в историята на международния тенис. Лендъл бе считан за един от най-хубавите тенисисти на всички времена, само че триумфите му като треньор също са забележителни. Припомняме, че тъкмо Лендъл изведе Анди Мъри до международен №1.

Сега чехът приказва за своите идоли в играта, като показа, че борбата сред Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал ще става все по-люта.

„ Определено имам своите идоли в тениса, само че на един човек се възхищавах същински. Това беше Род Лейвър. Той е същинско ентусиазъм за мен с всичко, което е постигнал. Това е моят кумир и постоянно ще бъде по този начин. Ако би трябвало да приказвам за тениса през днешния ден, несъмнено изпъкват 3 имена, Роджър, Новак и Рафа, не споделям нищо ново. Трудно ми е да дефинира кой е най-хубавият, тъй като и тримата са велики първенци. Все отново моето мнение е, че този, който има най-вече трофеи от шлема, той би трябвало да бъде най-хубавият. Засега това е Роджър, само че Рафа и Ноле са доста покрай него. Федерер е с 20 трофеи от Големия шлем, Рафа има 19, а Новак 17. Битката занапред ще става все по-оспорвана “, сподели 60-годишният Лендъл.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР