Чешкият президент Милош Земан призова за оказване на допълнителна подкрепа

...
Чешкият президент Милош Земан призова за оказване на допълнителна подкрепа
Коментари Харесай

Чешкият президент: Рано или късно Русия ще напусне Украйна

Чешкият президент Милош Земан прикани за оказване на спомагателна поддръжка на Украйна, в това число и военна, и съобщи, че това в последна сметка ще накара Русия да изтегли войските си от Украйна, съобщи ДПА.

„ Сигурен съм, че натискът, оказван от свободните страни, рано или късно ще принуди Русия да напусне територията на Украйна “, съобщи Земан в обичайното си коледно послание.

Той уточни, че постоянно се е застъпвал за правилни стопански връзки сред Прага и Москва, изключително що се отнася до енергийните доставки.

Сега обаче сигурността на света, надлежно и на Чехия, е застрашена, означи Земан. В сходни обстановки икономическите ползи отстъпват на назад във времето и първостепенно значение придобива сигурността.

Преди Русия да нападна Украйна, Земан беше считан за съперник на тежките европейски наказания против Москва, поради което постоянно беше подложен на критика като „ проруски “ надъхан.

Това бе последното коледно послание на Земан в качеството му на държавен глава. Той заема тази служба към този момент втори мандат и няма право да се кандидатира още веднъж за президентските избори, които ще се състоят на 13 и 14 януари.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР