Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че Прага свързва своя икономически

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че Прага свързва своя икономически
Коментари Харесай

Чехия на планира да приеме еврото

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи, че Прага свързва своя стопански растеж със запазването на националната си валута и не възнамерява да одобри еврото, съобщи ТАСС, представени от " Фокус ". 
„ Чехия, за разлика от Словакия, не възнамерява да приема еврото “, съобщи Бабиш, който се намира на работно посещаване в Словакия.
По неговите думи, отхвърли на Чехия от прекосяване към еврото, е обвързван „ със сериозните проблеми, които изживява еврозоната “. Според Бабиш, тези проблеми могат да бъдат преодолени, единствено при положение, че еврозоната бъде напусната от Италия и Гърция, които не осъществят мъчителните за популацията, само че нужни за излекуване на личните им стопански системи промени.
Бабиш разкритикува проекта за увеличение на бюджета на Европейски Съюз, с които излезе Европейската комисия. Според чешкият министър председател, това не би трябвало да се прави в миг, когато Англия напуща Европейски Съюз, вследствие на което съюза ще се лиши от забележителна част от бюджетните си доходи. Премиерът на Чехия счита, че финансовото задължение, което Брюксел желае да разпореди на оставащите 27 страни-членки на Европейски Съюз, може да се отрази отрицателно на социално-икономическата обстановка в тях.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР