Чешката полиция съобщи, че е започнала разследване на президентската администрация

...
Чешката полиция съобщи, че е започнала разследване на президентската администрация
Коментари Харесай

Чешката полиция разследва администрацията на Милош Земан за „престъпления срещу републиката“

Чешката полиция заяви, че е почнала следствие на президентската администрация на Милош Земан за „ закононарушения против републиката “ по отношение на информирането на обществото за здравословното положение на президента, който е в болница, съобщи Ройтерс.

„ Полицията ще стартира следствие по отношение на вероятни противозаконни дейности, които могат да се преглеждат като признаци на престъпни закононарушения против републиката “, сочи формалното изказване.

77-годишният Земан беше признат в болница в Прага и се намира в интензивно поделение. По-късно се появи информация в медиите, че той страда от чернодробна енцефалопатия, което може да докара до дезориентация и несвързано говорене.

Още при приема на президента в болница на 10 октомври, министър председателят на страната Андрей Бабиш разгласи, че Земан е в положение да извършва президентските си отговорности.

От болничното заведение споделят, че президентът е приет в болница по тяхна рекомендация и настанен в интензивно поделение. И шефът на болничното заведение, и лекуващият доктор отхвърлят да разясняват диагнозата на Земан без неговото категорично единодушие.

Сенатът на чешкия парламент разгласи, че ще започва процедура за лишаване на президентските пълномощия от Милош Земан, защото вероятността той да се върне на работа в околните седмици е дребна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР