Чесънът има антивирусни, противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противоракови свойстваРуският диетолог

...
Чесънът има антивирусни, противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противоракови свойстваРуският диетолог
Коментари Харесай

Пийте чеснова вода, за да предотвратите инфаркт и инсулт

Чесънът има антивирусни, противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противоракови свойства

Руският диетолог Ирина Строгая предлага да се пие чеснова вода за попречване на инфаркти и инсулти. Специалистът отбелязва, че чесънът има удобен резултат върху сърдечносъдовата ни система.

Диетологът напомня, че чесънът има антивирусни, противогъбични, антибактериални, антипаразитни и противоракови свойства. Освен това постоянната консумация на чесън оказва помощ за понижаване на равнището на инсулина в човешката кръв. Основната изгода от чесъна за сърдечносъдовата ни система е, че той съдържа няколко субстанции, които са инхибитори на тромбоксана.

Тромбоксанът е вещество, което кара тромбоцитите да се съсирват и да образуват съсиреци, които водят до задръстване на сърдечните съдове. В резултат на това човек получава сърдечен удар. Когато кръвните съсиреци се придвижат по артериите до мозъка, рисковете от развиване на инсулт се усилват доста.

Употребата на чеснова вода предотвратява образуването на кръвни съсиреци, намалява кръвното налягане и понижава сковаността на кръвоносните съдове, намалява калциевия показател, усилва производството на жлъчка, което спомага за балансиране на липидния профил и холестерола.

За да приготвите чеснова вода, би трябвало да смачкате една скилидка чесън, да я залеете с 250 мл вода и да добавите една чаена лъжичка зехтин. Оставете напитката да се вари в продължение на 15 минути и изпийте.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР