Червеното вино има способността да предпазва от болести на Алцхаймер

...
Червеното вино има способността да предпазва от болести на Алцхаймер
Коментари Харесай

Червеното вино пази от Алцхаймер и Паркинсон

Червеното вино има способността да защищава от заболявания на Алцхаймер и Паркинсон, написа сп. " Frontiers In Nutrition ", базирайки се на резултатите от интернационално изследване, предава life.dir.bg.

Специалисти от Испания, Съединени американски щати и Англия са установили в проучване, че постоянната консумация на известната алкохолна напитка понижава риска от пораждане на невродегенеративни болести.

Според учените аленото вино съдържа съставни елементи, които, преминавайки през червата, образуват специфични киселини, предпазващи невроните от нездравословни субстанции. По този метод въпросните съставни елементи оказват помощ да се предотврати увреждането на клетките, директно обвързвано с развиването на невродегенеративни болести, написа Българска телеграфна агенция.

В хода на проучването експертите са открили, че най-активната винена киселина е 3,4-дихидроксифенилоцетната киселина. Тя е в положение да отбрани клетките както в ниска, по този начин и във висока централизация.

Учените изясняват, че съдържащите се във виното субстанции забавят процесите на разрушение на клетките и са отлична профилактика против заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР