Червеното цвекло е храна, на която малко хора обръщат внимание.

...
Червеното цвекло е храна, на която малко хора обръщат внимание.
Коментари Харесай

Искате да предпазите черния си дроб и да свалите кръвното? Ето коя суперхрана трябва да консумирате редовно

Червеното цвекло е храна, на която малко хора обръщат внимание. То заслужава да бъде включвано в менюто по-често поради невероятните си изгоди за здравето, написа " Аз дамата ". И това е доста забавно - топ храни срещу косопад и чупливи нокти! Четете още забавни вести и потребни препоръки на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.

Ето кои са те:

Регулира кръвното налягане

Цвеклото има свойството да намалява кръвното налягане. То е богато на азотен оксид. Това съединяване релаксира и уголемява кръвоносните съдове, намалявайки налягането по стените им.

Намалява риска от сърдечносъдови болести

Червеното цвекло има повсеместен позитивен резултат върху здравето и функционалностите на сърдечносъдовата система. Редовната консумация на цвекло намалява риска от пораждане на сърдечносъдови болести и произшествия.

Подобрява издръжливостта

Много спортисти се доверяват на качествата на аленото цвекло. Изследванията демонстрират, че питателните субстанции в него борят умората и покачват енергийните ресурси на тялото. Пигментите, които оцветяват урината при консумация на цвекло са веществата, които дават отговор и за повишение на издръжливостта и силите на организма.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР