Червените са доволни, че клетвата на новите съдии в Конституционния

...
Червените са доволни, че клетвата на новите съдии в Конституционния
Коментари Харесай

За Нинова клетвата на новите съдии в КС е нелегитимна

Червените са удовлетворени, че клетвата на новите съдии в Конституционния съд и действително е послушал апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това е едно положително решение, разгласи Корнелия Нинова пред медиите в Партийния дом.

Промените в Конституционен съд и изборът на конституционни съдии съгласно нас бяха по начало сбъркани и противоконституционни , счита тя. Нинова има подозрения по отношение на легитимността на клетвата на новите съдии. Съмнение идва минимум от гласувания 9-годишен мандат за новите съдии , в случай, че Конституционен съд. Освен това отсъствието на Румен Радев може да значи, че процедурата би трябвало да стартира изначало и даде за образец прецедента с клетвата на по време на Росен Плевнелиев.

Неприсъствието на президента може да се смята за неполагане на клетва , безапелационна бе тя.

По доста тематики обаче Българска социалистическа партия остават на разнообразни позиции с президента . За мненията за корупция в президентството,, Нинова прикани да се изнесат доказателства. Мисля си, че господин Пеевски е добре осведомен човек, показа обаче водачът на Българска социалистическа партия и го прикани да подаде сигнал в прокуратурата.

За срещата на Кирил Петков и Спас Русев, фотоси от която се появиха през вчерашния ден в медии, Нинова прикани да излязат и да се обяснят.

Припомняме, че народните представители в груповия орган арбитър Борислав Белазелков, повдигнат от парламентарната група на ПП-ДБ и Десислава Атанасова,

За арбитър Белазелков гласоподаваха 67 гласа " За " на ГЕРБ-СДС, 55 гласа " За " на ПП-ДБ и 32 гласа " За " на Движение за права и свободи. Против гласоподаваха групите на " Възраждане " с 33 гласа, Българска социалистическа партия - 21 гласа " срещу " и Има Такъв Народ - 9 гласа " срещу ". Независимият депутат Радостин Василев не взе участие в гласуването.

За Десислава Атанасова да стане парламентарен арбитър гласоподаваха - 69 гласа " За " от ГЕРБ-СДС, 55 гласа и 1 глас " срещу " от ПП-ДБ и 35 гласа " За " от Движение за права и свободи. Против гласоподаваха парламентарните групи на " Възраждане " с 33 гласа " срещу ", Българска социалистическа партия с 21 гласа " срещу " и Има Такъв Народ с 10 гласа " срещу ".
 Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии
Атанасова и Белазелков наметнаха тогите на конституционни съдии

На формалната гала не пресъства президентът Румен Радев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР