Червените линии, разграничителните линии са нещо хубаво, но когато се

...
Червените линии, разграничителните линии са нещо хубаво, но когато се
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Има дефицит на доверие в системата и правилата на играта

Червените линии, разграничителните линии са нещо хубаво, само че когато се отнасят до полезности и идеологии. За страдание вече десните ръководят с леви ограничения, а левите станаха огромни капиталисти. Омесването на терена на политическите поръчки разводнява политическите послания и не дава на гласоподавателите вероятност да избират по точни критерии.

Това мнение изрази в изявление за БНР проф. Росен Стоянов, учител по обществени връзки в Нов български университет.

" И още веднъж сме принудени, заради това общо всичкоговорене от всички страни да избираме на база не на мислене и логичност, а на база " обичам и ненавиждам ", т.е. на база страсти и ирационалност. "

 

Избирателите се уморяват, безапелационен е преподавателят.  

 

" Писва им от това да дават своя избор за един или различен и поради тази нарочност от страна на политическите партии да нажежат дотам пространството със своите противодействия. Може би пък някои от по-големите играчи се радват на по-ниската активност и печелят от това своите политически дивиденти, тъй като вземат участие единствено твърдите ядра, които са по-лесно достижими и манипулирани, с по-лесно за реализиране влияние. "

 

" Тази разноцветност, палитрата на множеството разнообразни отзиви може да се сплоти под едно заглавие – дефицит на доверие в системата, институциите, разпоредбите на играта. Този недостиг на доверие се трансферира върху политическите партии ", разяснява проф. Стоянов анкета на " Хоризонт " измежду поданици на столицата.

 

Според него за ниската интензивност по време на вота виновността не е на гласоподавателите, а по-скоро на партиите, които не съумяват да ги стимулират да вземат участие в този развой.

 

Политиците в днешния свят са подвластни от медиите, от връзките, само че пък постоянно ги гледат от властови позиции, счита Росен Стоянов.

 

" Новата конюнктура – все по-надделяващото цифрово в нашия живот, където информацията не може да бъде следена, където всеки един от нас е медия, тази коренна смяна, в случай че не се регистрира от политическите партии, няма по какъв начин да сформират нещо съвременно. От друга страна има тенденция на неглижиране на информационната експертиза от политическите партии. "

 

Пиарът не може да бъде черен или отрицателен, това е положителен вид връзка. Има обаче отрицателна акция, означи доцент Стоянов. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР