Червената нишка, която ни свързва с другите хора. Днес ще

...
Червената нишка, която ни свързва с другите хора. Днес ще
Коментари Харесай

Червената нишка, която обяснява събитията от живота ни

Червената нишка, която ни свързва с другите хора. Днес ще ви срещнем с японската легенда за алената нишка, която изяснява събитията от живота ни по подобен сантиментален и достоверен метод, че несъзнателно ще ви се прииска незабавно да ѝ повярвате.

Според японската легенда, връзката – сред сърцето и най-малкия пръст – не свършва с кутрето. От него “следва ” невидима алена нишка, която дефинитивно и крепко ни свързва с нишките на другите хора, т.е. с техните сърца.

По цялото ни тяло тече кръв, която минава през безкрайните вени и кръвоносните съдове, доближава до всяко ъгълче и подарява живот. А сред безбройните лъкатушещи се кръвни пътечки, има една доста специфична – от сърцето до дребния пръст. Те са свързани с помощта на лакътната артерия.

Кутрето е същински “представител ” на сърцето, по тази причина в доста култури дребното пръстче се употребява за помиряване, обещания и други сходни дейности.

Тези, които са свързани по този метод, са свързани от ориста. На тях им е предначертано да се срещнат и да повлияят изцяло на живота си един на различен, без значение от времето, мястото и събитията, които ги разделят. С течение на времето тези невидими влакна могат да се разтягат или объркват, което затруднява срещите или отдалечава хората, които са свързани с тях, само че в никакъв случай няма да се скъсат. Тази витална идея за взаимоотношенията поражда философията на цялостта, която удостоверява, че нашата витална мощ се простира отвън нашето тяло и ни сплотява с Вселената и нейната сила.

Червената нишка – това е метод човешкото създание да се възприема като част от цялото, като част от тази голяма Вселена. Не на вятъра от време на време се чудим дали тези или тези хора участват в живота ни не просто по този начин. И самите ние не инцидентно се показваме в живота на другите хора. Нашата нишка дефинира ориста ни, това е нашият авансово набелязан маршрут, който ни води към тези, от които най-вече се нуждаем. Японският народ има вяра, че в този нелек живот нищо не е инцидентно.

Най-добрите цитати от Вивиан Уестууд

Ето какво ни споделя легендата за алената нишка на ориста:

Много от дълго време един император научил, че в една от провинциите на царството му живее магьосница.  Тя имала дарбата да вижда алената нишка на ориста.  Щом научил това, императорът изискал да доведат вещицата в двореца.

Императорът помолил магьосницата да огледа другия завършек на алената му нишка, с цел да му каже кой е предопределен за него като негова брачна половинка. Вещицата приела молбата му и почнала да следва нишката му.

Синът на императора завел вещицата до пазар, където бедна селска жена, носеща бебе, продавала стоките си. Вещицата се спряла пред тази жена и я помолила да се изправи.

Тогава вещицата направила знак на младия император да се приближи:

Нишката на твоята орис свършва тук “, споделила тя.

Тогава императорът се ядосал и бутнал селянката, която държала бебето си. Тя изгубила равновесие и паднала, а  на челото на бебето се появил белег.

Императорът заповядал на стражите си да арестуват вещицата и по-късно да я обезглавят.

Много години по-късно придворните посъветвали владетеля да се ожени за дъщерята на почитан военачалник в кралството.

На сватбата императорът за пръв път видял лицето на бъдещата си брачна половинка.  Когато той повдига булото… забелязал необикновен белег на челото на момичето.

Тридневен печал в Бразилия след гибелта на Пеле

Червената нишка, която изяснява събитията от живота ни

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР