Червената бюлетина, с която се издирват съпругата и дъщерята на

...
Червената бюлетина, с която се издирват съпругата и дъщерята на
Коментари Харесай

Жената и дъщерята на Цветан Василев вече не са издирвани от Интерпол

Червената бюлетина, с която се търсят брачната половинка и дъщерята на Цветан Василев - Антоанета и Радосвета, към този момент е отстранена от Интерпол. Това твърди в своя персонален уебсайт банкерът, който към този момент от години е в Сърбия.
По думите му, един от причините Интерпол да се откаже от издирването е, че двете дами са преследвани по политически претекстове. Той е безапелационен, че случилото се е " пестник " за българските управляващи.
Според в. " 24 часа " прокуратурата е възразила на това решение на Интерпол и е настояла то да бъде анулирано.
“Това е рисков казус. Решението опонира със статута и функционалностите на Интерпол, тъй като се основава на претекстове, свързани с разискване на обвиняванията всъщност, което е пълномощие единствено на углавен съд”, споделят още от прокуратурата. Оттам недоумяват за какво до момента случаите около фамилията на банкера постоянно са били обект на огромен размер от данни сред Интерпол и българското Министерство на вътрешните работи. Това не било процедура по други проблеми.
От прокуратурата са подготвени да сезират Генералния секретариат на Интерпол за свалените червени бюлетини.
Антоанета и Радосвета Василеви са търсени по искане на българската прокуратура, защото са упрекнати по следствие за пране на пари, източени от КТБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР