Черноморец победи Черно море Тича 87:77 (23:19, 22:15, 23:21, 19:22)

...
Черноморец победи Черно море Тича 87:77 (23:19, 22:15, 23:21, 19:22)
Коментари Харесай

Васил Евтимов: Доволен съм, че спечелихме борбата, в отбора има натрупана умора

Черноморец победи Черно море Тича 87:77 (23:19, 22:15, 23:21, 19:22) в 20-ия кръг на Националната баскетболна лига, само че треньорът на бургазлии Васил Евтимов наред с похвалите насочи и рецензии към своя тим макар триумфа.

" Ако би трябвало да съм почтен, този мач не ми хареса. От позиция на това, че имаме 20 изгубени топки, нормално сме тим, който губи 13-14. Иискахме да загубим 12, а станаха 20. Това е една от аргументите да не можем да победим Черно море с по-голяма разлика. Ако не бяха тези неточности, щяхме с 20 или 25 плюс за нас да победим. При 19 точки разлика отново се отпуснахме, тъй като влизаме в една удобна зона и си споделяме, че мачът е приключил. Но аз ги предизвестих, че Варна ще играе до последно, до последната минута, че ще се опитат да наваксат резултата, без значение от това какъв брой точки са обратно ”, съобщи Евтимов след края на мача.

“Нещо, от което съм удовлетворен е, че спечелихме още веднъж битката. Отново имаме 42 битки като предишния мач против ЦСКА - 43. Пореден мач мощен на Джордан Тъкър в нахлуване. Мунис Туту не ми хареса в това, че има 7 неточности. Това би трябвало да се понижи. Миналият мач с ЦСКА имаше една и аз съм го споделил: повече от три неточности за гард е доста. Иначе от другите момчета съм удовлетворен. Исках да дам повече игрово време на по-младите, само че мачът по този начин се разви и просто нямах избор, до последната минута разликата беше 7-8 точки.

Трудно е откакто изиграеш приказен мач и след три дни да вдигнеш тима отново да играе. Натрупва се отмалялост. Играчите ми, малко или доста, са изморени, аз го знам. Сега въпросът е по какъв начин ще изиграем мача против Берое, който е доста значим. В събота - единствен тим сме, който ще играе след три дни. Другите ще играят в неделя, а не в събота. Берое почива този кръг. Така, че там срещата ще бъде доста сложна. Искам единствено да си починем и да стартираме да се готвим, тъй като имаме единствено два дни преди мача ”, добави треньорът на Черноморец.

" Започнахме много постепенно като цяло, само че след това се разиграхме добре. Мисля, че тимовете са много нахакани и чакат твърда игра от нас и се получи. Гледал съм няколко мача на Черноморец преди да дойда и знаех, че ще се впиша добре в тима. Затова играта ми се получава. Искам в този момент да се любуваме на успеха довечера, само че от на следващия ден сигурно ще бъдем в залата да поработим и на 100 % ще сме подготвени и възобновени против Берое ”, разяснява Джордан Тъкър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР